Alle wijnhuizen.

Weet wat je drinkt.

 • Weingut Zipf

  Weingut Zipf (7)

  In de wonderschone Zuid-Duitse wijnregio Württemberg welke omringt is door bossen, bergen en beekjes liggen de idyllische wijngaarden van de familie Zipf. Deze wijnbouw-familie maakt verleidelijke topwijnen van bekende en minder bekende regionale druivenrassen. De familie Zipf uit Löwenstein verbouwt al meer dan 100 jaar wijn. Het eigen wijnhuis is echter nog relatief jong; opgericht in 1964 door Hermann Zipf werd deze vervolgens gerund door Reinhold Zipf tot in 2004 zijn zoon Jürgen, een opgeleide wijnbouwtechnicus, het bedrijf overnam. Jurgen Zipf verbouwd van de rode variëteiten vooral Spätburgunder (Pinot Noir) en acolon, naast Lemberger, Schwarzriesling en Trollinger. Bij se witte variëteiten domineren Riesling en zijn Kerner, Scheurebe, Silvaner en Gewürztraminer. De wijngaarden van Jürgen Zipf bevinden zich voornamelijk in Löwenstein, op de Wohlfahrtsberg. De bodem is alles behalve uniform: men vind hier deels mergellagen, deels zandsteenbanken bovenop het Keupergesteente. Tevens is hij vertegenwoordigd op de Unterheinrieter Sommerberg. De wijnen van Zipf blijven lang op de fijne droesem en ondergaan bijna allemaal malolactische gisting, ook de Riesling. Zipf classificeert zijn wijnen op een schaal van vier sterren, van fruitig elegant tot sterk en vol. Het wijnhuis produceert jaarlijks circa 80.000 flessen wijn. Indeling van de sterren: * Fruitige, levendige wijnen, sappig, fris genot, ongecompliceerd, tot 3 jaar houdbaar ** Elegante, halfvol en volle wijnen, voor dagelijks genot, 3-5 jaar houdbaar *** Sterke, aantrekkelijke wijnen, goede ontwikkelingspotentieel **** Volle, halfdroge en droge wijnen, zeer goede houdbaarheid 5-10 jaar, zeer lage druiven opbrengst max. 40 l/a
 • Weingut Porzelt

  Weingut Porzelt (4)

  Het pittoreske dorp Klingenmünster, omringd door het Paltserwoud en de wijngaarden, ligt aan de zuidelijke wijnroute. Onze wijnstokken groeien hier ook, in de zonnige positie van Maria Magdalena. Onze wijnmakerij bevindt zich aan de voet van het kasteel Landeck aan de rand van Haardtgebirge. Het mediterrane klimaat laat een verscheidenheid aan zuidelijke planten, zoals. Vijgen, kiwi’s, kastanjes en citrusvruchten. Een verscheidenheid aan druivensoorten voelt in deze omstandigheden heel goed, dus we hebben in ons aanbod naast Portugieser, Dornfelder, Riesling en de hele Bourgondische familie. Met de vintage 2015 zijn onze wijnen gecertificeerd biologisch en is ons bedrijf volledig omgezet in biologische wijnbouw. Dat zie je op onze labels. Kwaliteitsverhoging is naar onze mening nauwelijks mogelijk met conventionele wijnbouw. Bij de productie van terroirwijnen krijgt de biologische wijnbouw een beslissende betekenis. We vertrouwen op een biologisch actieve bodem als een ideale locatie voor gezonde en sterke wijnstokken. We zien af van kunstmest en gebruiken alleen organische en spaarzaam oplosbare meststoffen, geen natuurlijke chemische synthetische stoffen – een toegevoegde waarde voor onze bodem en grondwater. We willen ons steentje bijdragen om volgende generaties de mogelijkheid te blijven geven om wijn te blijven verbouwen.
 • Universal Caffè

  Universal Caffè (6)

  De unieke en moeilijke ontmoeting tussen traditie en moderniteit is een van de elementen die de filosofie van Universal Caffè onderscheidt. Dit element maakt het bedrijf, dat altijd oog heeft gehad voor de smaak en behoeften van individuele klanten, uniek in de sector. Door de jaren heen zijn smaken, gewoonten en consumptie in feite aanzienlijk veranderd met de evolutie van de samenleving. De uitdaging die Universal met geweldige resultaten aanging, was om zich aan te passen aan de steeds veranderende behoeften, zonder echter de basistechnologieën te verstoren en zo die authentieke ambachtelijke traditie te behouden die haar altijd heeft onderscheiden en uniek heeft gemaakt.
 • Tenuta Gorghi Tondi

  Tenuta Gorghi Tondi (10)

  Niet ver van Mazara del Vallo in het zuidwesten van Sicilië ligt Tenuta Gorghi Tondi, eigendom van de gezusters Annamaria en Clara Sala. Een fascinerende plek met uitzicht op de Middellandse Zee. De wijngaarden van Tenuta Gorghi Tondi worden omgeven door een natuurreservaat ‘Lago Preola e Gorghi Tondi’ dat sinds 1998 officieel erkend wordt door het Wereld Natuur Fonds (WWF). Verscholen in een vallei en bijna volledig aan het zicht onttrokken, ligt een verzameling van kleine meertjes die hun oorsprong te danken hebben aan corrosie van kalk. Dit zogeheten ‘karstlandschap’ is ontstaan doordat regen het land heeft uitgeholt. De natuurlijke oase vormt een toevluchtsoord voor beschermde vogels als reigers, haviken en wilde eenden. Naast dat het een pittoreske indruk achterlaat, is dit natuurreservaat van grote waarde voor de omliggende wijngaarden. Het is Tenuta Gorghi Tondi dan ook alles aan gelegen om in harmonie met als ook met repect voor de natuur de wijngaarden te bewerken. De wijnen kenmerken zich door hun zuivere en elegante stijl.
 • Santa Sofia

  Santa Sofia (12)

  De kelders van Santa Sofia bevinden zich in het gedeelte van het landgoed eronder en naast Villa Santa Sofia, in het verleden bekend als Villa Serego. De bouw van de villa begon in 1560, volgens de plannen van Andrea Palladio: het werd gebouwd in opdracht van Marcantonio Serego, een zeer gerespecteerde edelman die getrouwd was met Ginevra Alighieri. In feite werd slechts een zeer klein deel van het grandioze project voltooid en vertegenwoordigt wat vandaag te zien is ongeveer een derde van het oorspronkelijke ontwerp van Palladio.
 • Poderi Angelini

  Poderi Angelini (6)

  Poderi Angelini werd in 1998 opgericht door Luigi Antonio Angelini in Manduria, het hart van Salento, op ongeveer 5 km afstand van de Ionische Zee. De zee zorgt hier voor vruchtbare grond, inmiddels zijn dat 85 ha.
 • Paul-Etienne Saint Germain

  Paul-Etienne Saint Germain (3)

  Het kweken van de beste Grand Cru-champagne is al generaties lang in de familie Lagneau. Historisch gezien werden deze druiven verkocht aan ’s werelds grootste huizen om talloze andere Champagnes te maken. Tegenwoordig worden de meeste wijndruiven van de wijngaard van Lagneau gebruikt om de eigen champagnes van hun familie te produceren. Champagne Paul-Etienne Saint Germain (PESG) is het hoogtepunt van een vervulde droom. Het is het verhaal van de liefde en passie die Jean-Michel en Agnes Lagneau hebben voor de rijke wijncultuur van hun geboorteplaats Epernay en de diepe wortels van hun familie in de Champagne. PESG maakt prachtige en verleidelijke wijnen en vermengt alleen Chardonnay en Pinot Noir van geselecteerde Grand Cru-wijngaarden uit de prestigieuze regio’s Côte des Blancs en Montagne de Reims. De waarde van deze Champagnes met respect voor hun kwaliteit is ongeëvenaard.
 • Opera Vitivinicol Trentodoc

  Opera Vitivinicol Trentodoc (1)

  ‘In Valdicembra’ is voor Opera een belangrijke toevoeging aan de naam van het bedrijf. Cembra is de vallei waarin Opera zich bevindt; een nauwe vallei in V-vorm, gevormd door erosie van de Avisio rivier. De uitholling van de rivier heeft zeer steile hellingen achtergelaten op een hoogte tussen 200 en 800 meter. De hellingen met de beste zonexpositie zijn al eeuwenlang bedekt met wijngaarden. Opera is een netwerk van aaneengesloten wijnboeren die eenzelfde filosofie aanhangen voor wat betreft wijn verbouwen, selectiecriteria en duurzaamheid. Deze samenwerking is volledig gericht op het maken van mousserende wijnen: Opera produceert uitsluitend Trentodoc. HELDHAFTIGE WIJNBOUW Plukken met de hand heeft natuurlijk altijd de voorkeur, maar is in deze wijngaarden een noodzakelijkheid. De traditie van wijn verbouwen in deze regio wordt daarom ook wel ‘viticoltura eroica’ (heldhaftige wijnbouw) genoemd. Opbrengsten zijn van nature laag op dit type terrein. DE WIJNEN De wijnmakerij van Opera is een gezamenlijke investering van deze coöperatie en is state-of-the-art. Met deze nieuwe wijnmakerij is er nieuw leven gegeven aan de oudste wijnmakerij in de regio. Het resultaat van deze inspanningen zijn wijnen die zich kenmerken door een uitstekende frisheid, doordrinkbaarheid en tegelijkertijd diepgang.
 • Nino Gandolfo

  Nino Gandolfo (7)

  De wijnmakerij van Nino Gandolfo vind je in het buitengewone en unieke terroir van west-Sicilië, om precies te zijn op de zuidelijke hellingen van de historische stad Salemi. Bijzonder want, op 14 mei 1860 was dit dankzij de Italiaanse generaal, politicus en nationalist Giuseppe Garibaldi voor één dag, de eerste hoofdstad van Italië. Het wijnhuis werd in het begin van de jaren 60 opgericht door Nino’s vader Pietro Gandolfo, die vanaf het begin koos voor zowel internationale als autochtone rassen. Al die jaren staan de Gandolfo-wijnen synoniem voor kwaliteit. In 2004 nam Pietro’s zoon Nino het stokje over, maar gaat met onverminderde passie door. Continu op zoek naar fantastische en uitgesproken Siciliaanse wijnen, die je nergens anders vindt. Het buitengewone klimaat van Sicilië, de unieke samenstelling van de bodem, en de juiste behandeling van de wijnstokken en de druiven tot in de kelder, leiden samen tot de creatie van wijnen die steeds meer worden gewaardeerd. Zowel in Italië als daarbuiten. Laat je verrassen!
 • Monte Tondo

  Monte Tondo (4)

  Niet ver van Verona tussen de liefelijke heuvels van het Soave-gebied liggen de 25 hectare omvattende wijngaarden van Gino Magnebosco. De Monte Tenda, Monte Foscarino en de Monte Tondo, heuvels waar de wijngaarden in het Soave-gebied hun naam aan ontlenen, staan garant voor wijnen met een aromatisch boeket. Het geheim zit in de vulkanische bodemgesteldheid. Dit geeft aan de wijnen een bijzondere mineraliteit en bewaarpotentieel. Voorwaarde is wel dat de rendementen laag zijn, zodat de wijnstokken de voedingsstoffen in de bodem optimaal kunnen benutten. Om die reden maakt Gino Magnebosco voor zijn prestigieuze Soave’s uitsluitend gebruik van de beste druiven. Vooral de Soave Classico Superiore van het perceel “Foscarin Slavinus” behoort tot de beste Soave’s van het gebied. Deze DOCG wijn werd in 2011 door het gerenommeerde vakblad Duemilavini bekroond met 5 druiventrosjes, de maximale score!
 • Monte Faustino

  Monte Faustino (4)

  Azienda Agricola Monte Faustino di Fornaser Paolo Het handelsmerk van de Fornaser vertegenwoordigt de alfa en de omega in een wereldbol, die aan de polen is afgeplat. In het midden is er het blad, de tros druiven en de stelen. Het begin en het einde, de volledigheid van de wereld en de gevestigde orde van het universum, die gecultiveerd en getemd is door de wijsheid, het werk, de intelligentie en passie van de wijnmaker, zijn terug te voeren op het begin van de wijngaarden die hun oorsprong hebben in de mythe van Dionysus en de gave die de mensheid heeft gekregen door zijn oude vertegenwoordiger, Icarus de boer. ” Giuseppe Fornaser Van de druiven tot de wijn, dit is de wonderbaarlijke reis: als het blad het zonlicht ontvangt en transformeert, brengt de wijnstoksteel waarnemingen en geuren over, terwijl het land het water en de mineralen in haar terrassen angstvallig bewaakt, het cultiveert en het voedt, de zon blijft niet schijnen en het geeft het moeizame wonder van een familie-erfgoed, dat stap voor stap is opgebouwd en nooit verloren is gegaan, aan de gelukkige wijngaarden van de familie Fornaser.
 • Menegotti

  Menegotti (4)

  Het 17 hectare tellende familiedomein van de familie Menegotti, gelegen ten zuidoosten van het Gardameer, wordt vakkundig geleid door Andrea en Antonio. De wijngaarden van de familie Menegotti zijn aangeplant op de uitlopers van de Alpen. De bodem bestaat hier voornamelijk uit morenisch gesteente: grote keien die in vroeger tijden door gletsjers zijn meegenomen. Met de wijngaarden wordt uiterst zorgvuldig omgegaan, de beste druiven worden geselecteerd, de oogst is handmatig, veelal late oogst, terwijl in de kelder de nieuwste technologieën worden toegepast (computer gestuurde temperatuur). Het resultaat is de productie van wijnen met een aromatisch en zuiver karakter, waarmee regelmatig positieve publicaties worden behaald. Specialiteit van de gebroeders Menegotti zijn hun mousserende wijnen, die conform de arbeidsintensieve, maar verfijndere ‘metodo classico’ worden geproduceerd. Het paradepaard vormt de rode “Geodoro”, een type Amarone met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding!
 • La Tunella

  La Tunella (11)

  La Tunella is het wijnhuis van de familie Zorzettig. La Tunella ligt in het noordoosten van Italië, tegen de Sloveense grens aan. De streek heet Friuli Venezia Giulia en daar vallen 8 appellaties onder. Het begon 50 jaar geleden met grootvader Min, ging over op vader Livio en wordt nu geleid door (klein)zonen Massimo en Marco. Natuurlijk is er in de loop van de tijd van alles veranderd, maar ook Massimo en Marco, de derde generatie, willen de traditie van Colli Orientali del Friuli behouden.
 • Jorche

  Jorche (7)

  Wijnhuis Jorche (Puglia) Op enkele kilometers van de Ionische zee in het dorpje Toricella in het zuiden van Italië ligt dit prachtige wijnhuis, Masseria Jorche. In de heuvels van Puglia worden door de zussen Dalila and Emanuela, de 5e generatie wijnmakers van de familie, prachtige wijnen van hoge kwaliteit gemaakt. Wijnen waarbij de elegantie proeft daar de wijnen worden gemaakt voor Emanuela. Met veel zorg en aandacht worden hier de bekende Primitivo en Negroamaro gemaakt. De Manduria is het topproduct uit hun assortiment. Daarnaast produceren zij een speciale blend van witte wijn, Fiano e Bianco D’alessano. Probeer en geniet van deze nieuwe en verrassende wijnen. Ze maken namelijk maar 80.000 flessen per jaar.
 • Il Torrione

  Il Torrione (3)

  “Il Torrione” is een boerderijcomplex in het hart van Umbrië, aan de voet van de Saragano-heuvel, in de gemeente Gualdo Cattaneo. Het kleine middeleeuwse dorp Saragano dankt zijn naam aan de Romeinse consul, Lucio Licinio Sura, een grote generaal wiens vaardigheden als krijger op de zuil van Trajanus in Rome worden vertegenwoordigd. Il Torrione is een eigendom van 40 hectare, in een heuvelachtig gebied gelegen op een historisch landgoed “Li Carletti”. De wijngaard grenst aan de middeleeuwse muren van het Longobard-kasteel van Saragano en de weidse uitzichten zijn van Monte Amiata en het mozaïek van heuvels rondom Todi. Het wijnhuis heeft als doel om de kwaliteit van de wijnen continu te verbeteren, Montefalco Rosso DOC, Montefalco Sagrantino DOCG en onze DOP extra vierge olijfolie.
 • i Capitani

  i Capitani (2)

  Ciriaco Cefalo is een man naar ons hart. Een Italiaan ten voeten uit. Enerzijds trots, maar tegelijk ook buitengewoon geestig. Trots op de unieke lokale bodem en trots op zijn bijzondere wijnen. De greco-druif wordt in meerdere delen van Zuid-Italië aangeplant, maar hier, niet ver van de Vesuvius, is de greco van een andere orde. “Een smaak uit het diepst van de aarde”, zo omschrijft Ciriaco deze wijn. Het wijngoed van de familie Cefalo is gesitueerd in het hart van Irpinia, nabij het stadje Torre le Nocelle. Eind 19e eeuw kochten de voorouders van Ciriaco het land. Ze werden I Capitani, ‘de kapiteins’, genoemd, wat sloeg op hun status als ‘capomastri’ (meestermetselaars). Het jachtland werd omgeploegd tot wijngaard, met uitzicht op het dorpje Taurasi, de naam van de bekendste rode DOCG-wijn uit Zuid-Italië. De wijnen van I Capitani kunnen worden omschreven als klassiek en elegant.
 • Gomba Boschetti

  Gomba Boschetti (5)

  Elke dag komen toeristen en wijnliefhebbers van over de hele wereld naar de schoonheid en de geheimen van deze heuvels, de geboorteplaats van de meest beroemde Italiaanse wijn: Barolo De eerste dingen om de aandacht van deze bezoekers te trekken zijn de opgeruimde rijen wijngaarden van Nebbiolo op de Boschetti-heuvel, die boven de rode daken van de dorpswoningen en de trotse, prachtige merlons van het kasteel van de familie Falletti, markiezen van Barolo ( 1307-1838). De Nebbiolo-wijngaarden van de Boschetti-heuvel zijn al vele jaren eigendom van de familie Gomba en de enige Boschetti cru van Barolo is die van Sergio Gomba. Als Barolo het hart van de Langhe is, is Boschetti het hart van Barolo. “Sprekende handen” Ken je Sergio Gomba? Misschien is het gemakkelijker om zijn wijnen te kennen. Het verhaal vertellen betekent de resultaten onthullen van een levenswerk, stoer en capabel. Een leven dat de laatste 25 jaar is besteed aan het cultiveren van een droom: de wedergeboorte van Cascina Boschetti, net boven het dorp Barolo. Sergio Gomba’s werk heeft het huis en de wijngaarden veranderd in een prachtig landgoed op een van de mooiste locaties in het hart van de Barolo DOCG. “Het werk heeft me nooit bang gemaakt, zelfs nu ik een bepaalde leeftijd heb”, zegt hij zonder nadruk, deze man met weinig woorden. Om hem te begrijpen kijk je gewoon naar zijn handen …
 • Elisabetta Abrami Franciacorta

  Elisabetta Abrami Franciacorta (5)

  Elisabetta Abrami is een jong bedrijf binnen Franciacorta met grote ambities. Mevrouw Abrami heeft haar wijngaarden ruim zes jaar geleden aangekocht en is direct aan de slag gegaan met het land. Hierbij had ze twee doelen: volledig biologisch produceren en steeds meer Pinot Nero aanplanten. Het biologische doel is inmiddels geslaagd. De grond is volledig gereinigd, er worden geen pesticiden gebruikt; Elisabetta Abrami voldoet aan alle eisen om zich een biologische wijnmakerij te noemen en is dus ook biologisch gecertificeerd. Daarnaast is Elisabetta Abrami groot fan van Pinot Nero, wat haar wijnen een geheel eigen karakter geeft. De oogst van 2011 is voor Elisabetta dan ook een belangrijk moment; met een deel van de druiven van dit jaar zal ze gaan experimenteren met een Brut die voor 100% uit Pinot Nero bestaat. Dat betekent dat over ruim twee jaar de eerste ‘blanc de noirs’ Brut van Elisabetta Abrami op de markt zal komen. De Brut en de Rosé kenmerken zich door verfijning, subtiele en complexe aroma’s en – bijzonder voor wijnen met relatief veel Pinot Nero – doordrinkbaarheid.
 • Donatella Cinelli Colombini

  Donatella Cinelli Colombini (3)

  Mijn naam is Donatella Cinelli Colombini en ik heet u welkom in Casato Prime Donne in Montalcino en Fattoria del Colle in Trequanda, in een land van grote Toscaanse rode wijnen. Mijn voorouders waren al eigenaren van deze landgoederen aan het einde van de 16e eeuw en vandaag zijn ze open voor het publiek voor rondleidingen en verblijven waar men kan genieten van ervaringen op het mooiste platteland ter wereld. Casato Prime Donne, de eerste Italiaanse wijnmakerij die volledig bemand is door vrouwen, heeft internationaal succes geboekt dankzij de kwaliteit van zijn Brunello. Fattoria del Colle is een schatkist aan memoires waarin bezoekers de geschiedenis van het Toscaanse platteland kunnen ervaren, te midden van ongerepte en organisch gecultiveerde natuur. Casato Prime Donne ligt op de heuvel van Montalcino, 225 meter boven de zeespiegel. Omringd door 16 hectare Sangiovese-wijngaarden voor de productie van Brunello. De begane grond van het stenen gebouw herbergt de verouderde kelders met hun eiken vaten en tonnen. Dit is waar de Brunello veroudert; eerst in kleine containers en dan in grotere en grotere totdat het de 40-hectoliter vaten bereikt. Het vinificatiegebied is verdeeld in twee delen, het traditionele met een houten balken dak, terwijl het meer technologische een onder een ijzeren dak is gehuisvest en aan alle kanten open is, “Tinaia del Vento” wordt genoemd en zo werd bedacht dat de natuur een rol speelt in de kwaliteit van de wijn. De zuivere lucht van de Val d’Orcia is een essentieel element in de kwaliteit van de toekomstige Brunello die wordt gemaakt met geselecteerde autochtone gisten en zonder het gebruik van pompen.
 • Cantina Sampietrana

  Cantina Sampietrana (6)

  Cantina Sampietrana is gevestigd in het historische stadje San Pietro Vernotico, gelegen tussen de steden Brindisi en Lecce. Sinds 1952 koopt de coöperatie druiven op van lokale, kleinschalige wijnboeren. Daarbij ligt de focus op het inheemse druivenspectrum als malvasia, negroamaro en primitivo. De cantina streeft ernaar wijnen te maken met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De wijnen zijn modern gemaakt, breed toegankelijk en daardoor uitstekend geschikt om zo te drinken of bij het eten.
 • Bulgarini

  Bulgarini (9)

  Wijnhuis Bulgarini (Veneto) Bulgarini is sinds 1930 gevestigd in Lombardije aan de grens van Veneto en produceert de “betere”Lugana wijnen met verschillende karakters onder leiding van alweer de 3de generatie. Fausto Bulgarini, de zoon van Bruno is een uitmuntende smaakmaker en produceert in eigen huis diverse blends zoals Rosso Bruno, Gerumi en de witte wijn Ca Vaibo.
 • Borgo Molino

  Borgo Molino (22)

  Home/Wijnhuizen/Borgo Molino Wijnhuis Borgo Molino Stel je in dat het morgen anders kan zijn en kies de weg. De mogelijkheid om te dromen en te zien wat je bedrijf kan worden maakt het verschil. Passie, persoonlijkheid, projecten deze woorden zullen nauw verbonden blijven nog de formule van succes. In 1922 werd het besluit genomen om het wijnmaken niet te zien als een baan en om de natuur te begrijpen, wat vraagt de natuur en wat kan de natuur geven Borgo Molino. Het geheim is om naar de wijngaard te luisteren, naar de druivenranken te kijken en de druiven te respecteren. Ons landgoed werd 90 jaar geleden opgericht door de Nardini familie en sindsdien heeft de bodem mooie wijnen geproduceerd. De harmonie tussen het land en het lokale klimaat zorgt voor witte en rode wijnen van grote kwaliteit. Alles met een uitdrukkelijke eigen visie.
 • Bonazzi

  Bonazzi (3)

  Al generaties lang draagt de familie Bonazzi het landelijke werk van de wijnbouw en de wijnbouw van vader op zoon over. De Azienda agricola Fratelli Bonazzi is een familiebedrijf dat uitstekende vintage klassieke wijnen produceert. Het wijnhuis en de wijngaarden bevinden zich in het hart van het wijnbouwgebied van de Valpolicella Classico, op percelen die eindigen aan de voet van heuvels en worden ondersteund door de karakteristieke terrassen die zijn gebouwd door droge muren (marogne genoemd). Het bedrijf is niet alleen nauw verbonden met eeuwenoude wijnbouwtradities, maar is ook zeer attent op technologische innovatie. Zo proberen Mario, Luciano en Angelo voortdurend veranderingen in de kelder en in de wijngaarden aan te brengen die de kwaliteit van het geweldige geschenk dat de natuur ons heeft gegeven, zouden kunnen verbeteren: wijn.
 • Baglio di Pianetto

  Baglio di Pianetto (8)

  Een Siciliaans Chateau. Zo begon de droom van Conte Paolo Marzotto en zijn Franse echtgenote. Baglio di Pianetto ontstond en is nog altijd een familiebedrijf. De naam Marzotto is een bekende in Italië, dezelfde Mr. Marzotto was namelijk jarenlang eigenaar van modemerken als Hugo Boss, Missoni en Valentino. Met Baglio di Pianetto was Marzotto de eerste die Franse druiven succesvol op Sicilië wist te verbouwen. Zo proef je in iedere wijn een Franse touch. Alleen eigen druiven worden gebruikt. Ze worden met de hand geoogst en in verband met hoge temperaturen op het eiland direct op locatie verwerkt om ‘jam-achtige’ wijnen te voorkomen. Het gehele productieproces van Baglio di Pianetto is biologisch. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel: al het water dat gebruikt wordt komt direct uit een eigen meer waar regenwater opgevangen wordt. Daarnaast wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van zonne-energie. In plaats van industriële gist te gebruiken, gebruikt Baglio di Pianetto natuurlijke gist. Maar wat nog de meest belangrijke onderscheidende factor is, is de tijd die Baglio di Pianetto gebruikt om de wijnen te laten rijpen. Daarom is de jongste rode wijn bijvoorbeeld minimaal 3 jaar oud. Vanaf de 2016 jaargang zal Baglio di Pianetto ook officieel het biologische keurmerk voeren, dat garant staat voor een geheel biologische wijn. Niet alleen in de druif maar ook in het wijnmaken.
 • Antonutti

  Antonutti (1)

  Wijnhuis Antonutti (Friuli) Het huis bestaat sinds 1921 en wordt al 4 generaties geleid door de familie Durandi. Het assortiment bestaat uit de beste en overheerlijke witte wijnen zoals Pinot Grigio, Sauvignon, Traminer en Chardonnay. Daarnaast worden eveneens de klassieke wijnen zoals Merlot, Refosco, Cabernet en diverse wijnen met inheemse druifsoorten geproduceerd.