Wild Nature - THE DEER Amarone della Valpolicella DOCG

Een heerlijke Amarone della Valpolicella wijn dat gemaakt is van 65% corvina, 25% corvinone en 10% rondinella druiven. De kleur is intens robijnrood met granaattinten. Het heeft complexe aroma’s van rijpe rode pruimen, hints van kruiden en droog fruit. De afdronk is aangenaam aanhoudend, droog, warm en intens, met een krachtige karakter.

Een perfecte match voor geroosterd en gegrild vlees, stoofschotels en goed gerijpte kazen. Uitstekend bij stevige gerechten. Het past ook bij zoetzure gerechten, waardoor het perfect is bij Aziatische en Midden-Oosterse gerechten.

Wild Nature is biologisch gecertificeerd en de wijn is 100% Vegan. Er is minimaal gebruikt gemaakt van sulfiet. Leuke verhaal hierbij: Alle dieren die op de flessen wijn van Wild Nature worden weergeven, leven ook in alle vrijheid op de wijngaard.

 44,95 incl. btw

De Amarone della Valpolicella DOCG wordt verkregen met een unieke techniek die al sinds de Romeinse tijd wordt gebruikt, genaamd “appassimento”. De druiven worden van nature 3 tot 4 maanden gedroogd in de droogruimte (fruttaio). Tijdens het droogproces drogen de druiven uit, waarbij ze 40-50% van hun oorspronkelijke gewicht verliezen, met als gevolg een concentratie van al hun stoffen. In de maand januari ondergaan de druiven de “pigiatura” (het persen van het sap van de druiven) en daarna gaat het fermentatieproces een maand door. De rijping vindt plaats in barriques en tonneaux van Frans eiken gedurende een periode die kan variëren van 42 tot 50 maanden. Daarna rijpt de wijn een jaar op fles.

Extra informatie

Producent

Wild Nature Wines

Land

Italië

Appelatie

Valpolicella

Druivenras

Corvina, Corvinone, Rondinella

Jaargang

2012

Soort

Biodynamisch, Biologisch, Rode wijn

Serveertemp.

16-18° Celsius, 18° – 20° Celcius, Het is raadzaam om de wijn 1 uur van tevoren te openen voordat u de wijn gaat drinken

Alcohol

16%