Wijnbox- Borgo Molino Prosecco Superiore

Wijnhuis Borgo Molino

Het wijnhuis Borgo Molino, dat opgericht is in 1922, ligt gelegen in het gebied van Marca Treviso, in de heuvels van Conegliano en Valdobbiadene. De familie van Sergio Nardin heeft ruime ervaring en passie voor wijn en in het bijzonder voor Prosecco van hoge kwaliteit. De derde generatie van de familie Nardin zijn de twee zonen Paolo en Pietro. De oenoloog Paulo dirigeert de productie, de andere zoon is Pietro en hij coördineert de distributie.

Borgo Molino heeft meer dan 200 hectare wijngaarden, waarvan de meeste in het bezit zijn van het familiebedrijf ‘Azienda Nardin’. Het wijnhuis ultra-modern en uitgerust met de meest geavanceerde technologieën. De vinificatie gebeurt volgens de Metodo Ganimede, dat in Italie is uitgevonden. Deze zeer zachte methode wordt nu gebruikt door een groot aantal gerenommeerde wijnhuizen over de hele wereld, met name omdat het de natuurlijke aroma’s van de verschillende druivensoorten benadrukt . De wijngaarden van Conegliano en Valdobbiadene worden gekenmerkt door een bijzondere samenstelling van de bodem en het uitzonderlijke klimaat dat er heerst. Een terroir, die de beste voorwaarden biedt voor de productie van deze uitzonderlijk heerlijke mousserende wijnen met unieke elegantie en finesse.

Extra Dry is de klassieke Spumante of Prosecco die in Italië ook nog steeds het meest wordt gedronken. Hiermee onderscheidt Prosecco of Spumante zich ook van ander mousserende wijnen, waar de traditie vaak een Brut is. Een Prosecco of Spumante Extra Dry heeft een restsuikergehalte tussen 12 en 17 gram per liter.

Dry is de minst droge variant met een restsuikergehalte tussen 17 en 32 gram per liter.

Brut is de droogste variant binnen prosecco of Spumante met een restsuikergehalte van maximaal 12 gram per liter.

 

 59,50 incl. btw

Slechts 4 resterend op voorraad

Aanbieding!

Deze Prosecco Superiore Wijnbox is speciaal voor de feestdagen en extra voordelig samengesteld.
Vier flessen heerlijke Prosecco Superiore DOCG met twee luxe Italesse Flûte no 5 wijnglazen voor slechts 59.50!
De Italesse Flûte no 5 wijnglas is speciaal ontworpen dat de perlage (mousse of bubbel), de geur en de smaak optimaal tot hun recht komen.

In de Prosecco Superiore DOCG wijnbox zitten de onderstaande flessen:

2 x Prosecco di Valdobbiadene Superiore DOCG Extra Dry
2 x Asolo Prosecco Superiore DOCG Extra Brut
2 x Italesse Flûte no 5 wijnglazen

ZOLANG DE VOORRAAD STREKT.

Extra informatie

Land

Italië

Producent

Borgo Molino

Druivenras

Glera, Ribolla Gialla

Soort

Mousserend, Rode wijn, Witte wijn

Inhoud Fles

0,75 CL