Weingut Zipf - Pinot Rosé Sekt Brut

Filosofie van het Jürgen Zipf

“De kwaliteit van wijn wordt bijna uitsluitend in de wijngaard geproduceerd”, is onze overtuiging. Hier hangt het af van locatie (terroir), microklimaat, zorg, constante u. correcte verwerking. We zien af van hoge opbrengsten om de vitaliteit en reserves van de wijnstok te vergroten. We bereiken dit door een nauwere plantdichtheid, kort snoeien van de wijnstok, evenals een daaruit voortvloeiende opbrengstvermindering (groene oogst) aan het begin van de rijping, eind juli tot ver in augustus.
Voor ons betekent het kelderwerk dus om de goede eigenschappen die de druiven uit de wijngaard halen te behouden en hun individualiteit uit te breiden. Artifice in de kelder is niet onze zaak.

 14,99 incl. btw

Op voorraad

Deze Pinot Rosé Sekt Brut, van Weingut Zipf, is gemaakt volgens de méthode traditionnelle. De bodem van het wijngaard heeft lagen van mergel. De kleur van deze mousserende wijn is zeer delicaat zalmrose. De perlage (mousse/bubbels) is fijn, die qua smaak een bijzonder filigraan en romige stijl vertoont en in geen enkel opzicht inferieur is aan een champagne. Ondanks dat de restsuiker 9 gr/l is, smaakt deze mousserende rose niet zoet.

Extra informatie

Producent

Weingut Zipf

Land

Duitsland

Appelatie

Löwenstein

Druivenras

Pinot Noir

Jaargang

2016

Soort

Mousserend, Rosé

Serveertemp.

8-10° Celsius

Alcohol

12,5%

Inhoud Fles

0,75 CL