Weingut Zipf – Lemberger**** Trocken Barriques

Weingut Zipf verbouwt haar wijnen volgens traditionele methoden van de wijnkelderindustrie en passen de volgende procedures:

Rode wijnen:

Stengels met druiven (voor Blanc de Noir-wijnen, hele druiven persen)
Mashtank -> gedeeltelijke saponttrekking
maceratie -> afhankelijk van de druivensoort 2 dagen koude maceratie -> fermentatietijd 6-20 dagen
Persen en natuurlijke sedimentatie van ongeveer 2-3 dagen
Vergisting in stalen tank of in het houten vat
Malolactische gisting (spontaan)

Gerijpt op barrique eiken vaten:
Wijnen gerijpt in barrique vaten bewaren gedurende 20 – 24 maanden in nieuwe eiken vaten (barrique ~ 225l). Alleen topwijnen van geselecteerde druiven zijn geschikt voor rijping in deze vaten.
Het doel is om de ingrediënten van eik (tannines, fenolen, smaak) te combineren met de structuur van de wijn. Voor dit type rijping kunnen de barrique-vaten slechts twee keer worden gevuld.

 24,50 29,95 incl. btw

De Lemberger druivenmost, van weingut Zipf, is gedurende 20-24 maanden in jonge eiken barriques gerijpt. De kleur is levendig heldere rood. De geur aroma’s zijn fijn, kruidig, peperig, licht kersen en donker bessenfruit. De smaak is aanzienlijk in de mond, met fijne tannine en houtstructuur, tegelijkertijd elegant en complex. Deze Lemberger heeft een groot ontwikkelingspotentieel van meer dan 25 jaar oude wijngaarden.

Deze Lemberger**** Trocken Trocken is lekker om zo te drinken en kan goed gecombineerd worden met gestoofde vlees, rosbiefstoofpot, wildzwijnrug, hertenmedaillons met gestoofde groenten.

Extra informatie

Producent

Weingut Zipf

Land

Duitsland

Appelatie

Löwenstein

Druivenras

Lemberger

Jaargang

2009, 2015

Soort

Rode wijn

Serveertemp.

16-18° Celsius

Alcohol

13,5%

Inhoud Fles

0,75 CL