Weingut Porzelt – Weisser Burgunder Trocken Pfalz

De 11 hectare biologische wijngaarden van de familie Porzelt liggen tegen de rand van het imposante  Pfälzerwald. De meest bekende wijngaard hier rondom het schilderachtige plaatsje Klingenmünster is de “lage” Maria Magdalena. Juist rondom Klingenmünster is er sprake van een zeer grote diversiteit (muschelkalck, buntsandstein, kieselstein, ton(klei), lehm-löss, kalkmergel en zand.  Daar weet Andreas Porzelt uitstekend weg mee. De geheimen van de natuur, in combinatie met lage rendementen en een selectieve oogst, staan bij Porzelt garant voor de meest edele en verfijnde wijnen.

 11,50 incl. btw

Uitverkocht

We sturen jouw een e-mail als dit product weer op voorraad is.

Deze biologische wijngaard van deze Weisser Burgunder (Pinot Blanc) staat nabij Klingenmünster en heeft een zandsteen en klei-bodem. De kleur van de wijn is goudgeel met groene reflecties. De geur is expressief, met aroma’s van rijp wit fruit zoals peer en meloen en is uitnodigend. In de mond heeft het een frisse aanhef, mooi rond, zacht en filmend, en heeft aangenaam rijp fruit.

Lekker om zo te drinken, maar ook bij gevogelte, zoals kip en kalkoen, asperges en zachte (belegen) kazen.

Onderscheiding:

PERSWIJN (september 2014): “Weingut Porzelt is een mooi voorbeeld van de directe raakvlakken tussen de Pfalz en de Elzas. Het ligt in Klingenmünster, helemaal zuidelijk aan de Weinstrasse, op niet meer dan zo’n 15 kilometer van de Franse grens, waar de Elzas begint. Zoals de Elzas in de beschutting van de Vogezen ligt, zo is het hier het Pfälzer Wald dat de wijngaarden afschermt van de regen en de wind uit het (zuid)westen. Het wijngoed zelf spreekt van een ‘mediterraan’ klimaat, maar dat is weer een beetje overdreven. Op deze noordelijke breedte is het juist ook de nachtelijke afkoeling die zorgt voor de interessante aroma’s en goede zuren, die wijnen als Weisser Burgunder (pinot blanc) zo interessant maken. Dit is er één uit de serie ‘Gutsweine’, de eenvoudigste serie van eigen druiven van het bedrijf. Voor ons helemaal goed genoeg. Heerlijk Pinot Blanc, met peer, meloen, perzik en gele pruimen, karakteristiek, fris, zacht en smaakvol.”
Beoordeling: ****(*) = zeer goed – uitstekend.

DE GROTE HAMERSMA 2016: 8
“Pfalz, bekend om zijn zachte weer. Misschien daarom ook heerlijk zacht wit producerend. Vooral de pinot-variëteiten doen het er goed. Zo ook de pinot blanc, ter plekke bekend als Weisser Burgunder. Rijp, ronde appel, pronte peer, milde zuren. Als je wit bij je kip wilt drinken in plaats van pinot noir of beaujolais.”

Extra informatie

Producent

Weingut Porzelt

Land

Duitsland

Appelatie

Gutswein, Pfalz

Druivenras

Weisser Burgunder

Jaargang

2016

Soort

Biologisch, Witte wijn

Serveertemp.

8-10° Celsius

Alcohol

12,5%

Inhoud Fles

0,75 CL