Virna - Barolo DOCG Sarmassa

De maceratie van deze Barolo vind met schil plaats gedurende ongeveer 15-20 dagen bij een maximale temperatuur van 29-31 ° C.  Daarna wordt de wijn ongeveer 18 maanden gerijpt in grote eikenhouten vaten. De narijping van de wijn wordt voltooit in roestvrij staal vóór het bottelen, zonder filtratie.

De kleur van deze Barolo wijn is zeer intens robijnrood. Het boeket in de neus is nog vrij fris met tonen van rode bessen en balsamico-tonen ondergedompeld in een delicate vanille garnituur. Droge, volle smaak, rijk aan body en structuur, vergezeld van polyfenolische verbindingen die langdurige veroudering mogelijk maken. De afdronk is mooi rond.

Onderscheidingen:

  • James Suckling: 96/100; jaargang 2016
  • James Suckling: 94/100; jaargang 2015
  • Robert Parker – Wine Advocate: 94/100; jaargang 2015

59,95 incl. btw

Extra informatie

Producent

Virna

Land

Italië

Appelatie

Del Comune di Barolo

Druivenras

Lampia, Michet, Nebbiolo

Soort

Rode wijn

Jaargang

2016

Serveertemp.

16-18° Celsius

Alcohol

10%

Inhoud Fles

0,75 CL