Terrazze dell’Etna – CIURI Blanc de Noir

Een heuse blanc de noir, en dat van Sicilië! Dus dat betekent ook van een lokale druif, de nerello mascalese. Hoe je dat voor elkaar krijgt? Proberen. proberen en nog eens proberen. Net zo lang tot je een frisse, levendige wijn krijgt boordevol sap, geurend naar tropisch fruit en met een aangename, hartige finale. Dat lukt natuurlijk alleen als je voldoende hoogte en dus verkoeling kunt vinden op de onbarmhartige flanken van een vulkaan die nog geregeld van zich laat horen. De wijngaarden liggen daarom tussen de 650 en 950 meter, op een ondergrond van wat ooit een verschroeiende stroom lava was. Bijzonder gegeven, bijzondere wijn: de essentie van wit met de daadkracht van rood.

Onderscheiding:

  • Perswijn Concours 2020: Winterse wijnen derde plaats van 103 wijnen.

 19,99 incl. btw

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Op de noordflank van de majestueuze vulkaan die de verre omgeving domineert vind je deze gepassioneerde wijnmaker. Met als grootste wens, excellente wijnen creëren op een plek waar alles mogelijk is. Tussen een hoogte van 600 tot 950 meter boven zeeniveau runt de familie Bevilacqua een landgoed met 36 hectare aan wijngaarden, olijfbomen, kastanjes, kersenbomen en eiken.
De rode draad bij het wijn maken is het meegeven van een unieke personaliteit, de essentie van het zonovergoten eiland Sicilië, vol van warmte en passie. Samen met een combinatie van eeuwenoude tradities en moderne technologie én de constante inspanning om de natuurlijk omgeving te beschermen, is het plaatje compleet.

Extra informatie

Producent

Terrazze dell’Etna

Land

Italië, Sicilië

Appelatie

Etna DOC

Druivenras

Nerello Mascalese

Soort

Biologisch, Witte wijn

Jaargang

2017

Alcohol

13%

Serveertemp.

12-14° Celsius

Inhoud Fles

0,75 CL