Terrazze dell’Etna – CARUSU Rosso Etna D.O.C.

Klassieke mix van twee lokale schonen: nerello mascalese en zijn iets minder bekende familielid nerello cappucio. De eerste krijgt dan ook ruim de meeste aandacht, 80% in dit geval. Samen zijn ze goed voor een rode Etnawijn met karakteristieke en herkenbare smaken die de nabijheid van de vulkaan en de zee weerspiegelen in een harmonie van rood fruit, ziltigheid en kruiderij. Een wijn met wat extra bite door zes maanden houtopvoeding. Om daarna nog twee jaar te mogen rusten in de fles, voordat-ie het glas in mag.
Heerlijk met gekruid rood of wit vlees, maar net zo makkelijk met belegen kazen of vis – ja, zelfs met soep. Genieten met de hoofdletter G.

 24,99 incl. btw

Slechts 6 resterend op voorraad (kan nabesteld worden)

Op de noordflank van de majestueuze vulkaan die de verre omgeving domineert vind je deze gepassioneerde wijnmaker. Met als grootste wens, excellente wijnen creëren op een plek waar alles mogelijk is. Tussen een hoogte van 600 tot 950 meter boven zeeniveau runt de familie Bevilacqua een landgoed met 36 hectare aan wijngaarden, olijfbomen, kastanjes, kersenbomen en eiken.
De rode draad bij het wijn maken is het meegeven van een unieke personaliteit, de essentie van het zonovergoten eiland Sicilië, vol van warmte en passie. Samen met een combinatie van eeuwenoude tradities en moderne technologie én de constante inspanning om de natuurlijk omgeving te beschermen, is het plaatje compleet.

Extra informatie

Producent

Terrazze dell’Etna

Land

Italië, Sicilië

Appelatie

Etna DOC

Druivenras

Nerello Cappuccio, Nerello Mascalese

Soort

Biologisch, Rode wijn

Jaargang

2015

Alcohol

13,5%

Serveertemp.

18° – 20° Celcius

Inhoud Fles

0,75 CL