Terradora - LACRYMA CHRISTI Versuvio Bianco DOC

Maceratie van de Coda di Volpe op de druivenschil gedurende enkele uren voorafgaand aan zacht persen om de smaken te maximaliseren; fermentatie in roestvrijstalen tanks bij lage temperaturen en jong gebotteld om de versheid te behouden.

Strogele kleur, met verfijnde en intense aroma’s van rijp fruit, zoals ananas, perzik, brem en een typische toon van zoethout. Zacht en goed gestructureerd in de mond, met mooie tropische vruchten en minerale tonen.

Zeer eetvriendelijke wijn, ideaal als aperitief, bij risotto, zeevruchten en verse vis.

 15,50 incl. btw

Geselecteerde Coda di Volpe wijngaarden op de hellingen van de Vesuvius. Lacryma di Christi staat voor “de tranen van christus”.

Coda di volpe is een vergeten Italiaanse witte druif en de naam betekent ‘vossenstaart’. Een verwijzing naar de vorm van de trossen. Coda di volpe heeft de afgelopen decennia een bescheiden comeback gemaakt in Campania. Hij levert goudgele wijnen op met meer dan gemiddelde vulling, goed fruit en niet al te veel zuren. Wanneer de druif op vulkanische bodems groeit die in delen van Campania voorkomen, vangen frisheid en mineraliteit een eventueel gebrek aan zuren mooi op.

Onderscheidingen:

Jaargang 2019: Gold Medal – Sakura Japan Women’s Wine Awards 2021

Jaargang 2018: Gold Medal – Sakura Japan Women’s Wine Awards 2020

Extra informatie

Land

Italië

Appelatie

Lacryma Christi DOC

Druivenras

Coda di Volpe

Jaargang

2019

Soort

Witte wijn

Serveertemp.

10-12° Celsius

Alcohol

13%

Inhoud Fles

0,75 CL