Terra Fageto - SERRONE Marche Rosso IGT Riserva

Deze Marche Rosso is gemaakt van 60% Cabernet Sauvignon en 40% Merlot. De oogst vindt plaats in aparte periodes. Merlot wordt eerst geoogst, meestal tegen het einde van september, terwijl Cabernet ongeveer een maand later wordt geoogst. Na maceratieperiode van 20-25 dagen rijpen de druiven in kleine eikenhouten vaten gedurende 12 maanden.
Diep robijnrode wijn met paarse tinten. Geuren van kersen, rijpe bramen, wilde bessen en maraschino vallen het eerst op in de neus. Eucalyptus en peper geven dan balsamico en kruidige tonen versterkt door uitgesproken maar elegante tannines. Mannelijke, evenwichtige, aanhoudende wijn.
Laat de wijn na verzending minimaal 20 dagen rusten.
Perfect bij pasta met tomatensaus, peulvruchtensoep, lams-, geiten- en vleesgerechten met aromatische kruiden.

 24,95 incl. btw

Terra Fageto is een biologische wijnboerderij, de natuur is de echte hoofdrolspeler in hun vak. Elke dag controleren zij de gezondheid van de bodem en planten, observeren hoe het reageert op veranderingen in het weer en de seizoenen. 

Serrone is geboren uit een idee van Claudio Di Ruscio die terugkeert van een reis naar Frankrijk en vervolgens naar Bolgheri. Na die reis wilde hij een internationale blend op ons grondgebied. De uitdaging was om geweldige wijnen te produceren. Hij identificeerde het meest geschikte gebied in Monte Serrone (vandaar de naam van de wijn) en plantte de eerste telgen in 1999.

Extra informatie

Producent

Terra Fageto

Land

Italië

Appelatie

Marche

Druivenras

Cabernet Sauvignon, Merlot

Jaargang

2017

Soort

Biologisch, Rode wijn

Serveertemp.

18° – 20° Celcius

Alcohol

14,5%

Inhoud Fles

0,75 CL