Terra Fageto - RUSUS Rosso Piceno Riserva DOC

De Rosso Piceno Riserva is gemaakt van 50% Montepulciano en 50% Sangiovese. Na een maceratieperiode van 12-15 dagen wordt de wijn 12/18 maanden in grote eikenhouten vaten (25 hl) en nog eens 12 maanden gerijpt in de fles.
De kleur van de wijn is diep robijnrood met aroma’s van rijp rood fruit en kreupelhout zoals bramen, bosbessen, pruimen, zwarte kersen en een duidelijke violette hint. Het aromatische profiel is ook aangekleed met tertiaire hints van cacao, zoethout, tabak, kruidnagel, zwarte peper en leer. Warme, robuuste wijn, met elegante tannines, goede structuur en lange persistentie. Om enkele jaren na de oogst te worden gewaardeerd, leent het zich voor een lange rijping.
Ook uitstekend bij lasagne, voorgerechten met tomatensaus, arrosticini, gestoofd vlees, wild, rijpe en blauwe kazen.
Laat de wijn na verzending minimaal 10 dagen rusten. We raden aan om de fles 3-4 uur te openen voordat u hem in een breed glas serveert.

Onderscheidingen:

Grote Hamersma: 8,5
Jaargang 2015:
Lekker, een beetje een bokkige Rosso Piceno. Jong bokje op de kinderboerderij. Kleine hoorntjes nog. Stotende bessen en braampjes. Schurende tanninetjes. Dartele zuren. Hoe heet het beestje eigenlijk? Rusus. Rare naam natuurlijk. Persoonlijk zou ik eerder een wijn zo noemen.

 17,50 incl. btw

Terra Fageto is een biologische wijnboerderij, de natuur is de echte hoofdrolspeler in hun vak. Elke dag controleren zij de gezondheid van de bodem en planten, observeren hoe het reageert op veranderingen in het weer en de seizoenen. 

Rusus is het geesteskind van Claudio Di Ruscio, die in de oude Piceno Rosso een groot potentieel ziet. Piceno Rosso Rusus wordt verkregen uit de oudste wijngaarddruiven (gemiddelde leeftijd 45 jaar). Het eerste label is uit 1997.

De wijngaard bevind zich ongeveer 4 km van de Adriatische Zee met het Sibillini-gebergte op de achtergrond om het scenario te voltooien.Op het noorden gericht langs de as van de vallei, is het een zeer winderig gebied met sterke temperatuurschommelingen.De wijngaarden liggen op een hoogte van 250 meter boven zeeniveau, de bodem is voornamelijk kleiachtig en soms kalksteen.

Extra informatie

Producent

Terra Fageto

Land

Italië

Appelatie

Marche, Rosso Piceno Doc

Druivenras

Montepulciano, Sangiovese

Jaargang

2016

Soort

Biologisch, Rode wijn

Serveertemp.

18° – 20° Celcius

Alcohol

14%

Inhoud Fles

0,75 CL