Terra Fageto – FENÈSIA Offida Pecorino DOCG BIO

Gemaakt van 100% Pecorico druiven en de wijn heeft een helder strogele kleur. Heerlijk aroma’s van vlierbessen, grapefruit en rijp geel vruchtvlees. In de mond is het lekker sappig en mooi in balans met een uitstekende structuur, goede persistentie en grote zachtheid.

Heerlijk bij rauwe visgerechten, vleeswaren, lasagne met witte saus, risotto’s, gevogelte en kazen van gemiddelde leeftijd.

Onderscheidingen:

Grote Hamersma: 9
Jaargang 2018:
Voormalige vergeten druif van Fageto. Pecorino inmiddels herontdekt. Zodanig zelfs dat sommige vaderlandse supermarkten ‘m zelfs al hebben ingelijfd. Zal met deze – op dit prijsniveau en van deze kwaliteit – niet snel gebeuren. Een van de betere die ik überhaupt proefde. Zodoende zelfs met een dergelijk prijskaartje tot Sterwijn gebombardeerd. Want? Gerookte amandelen. Rijpe appels, mandarijn, sinaasappelschilletjes, tropisch fruit, citrus en een aantrekkelijke nootachtige afdronk. Zodoende. Opdat wij niet vergeten.

 12,95 incl. btw

Terra Fageto is een biologische wijnboerderij, de natuur is de echte hoofdrolspeler in hun vak. Elke dag controleren zij de gezondheid van de bodem en planten, observeren hoe het reageert op veranderingen in het weer en de seizoenen. 

Pecorino is een witte druivensoort, ooit wijdverspreid in het Piceno-gebied. De oorsprong van dit ras is niet erg duidelijk, de eerste bibliografische sporen van Pecorino dateren uit de tijd van Cato de Censor die het samen met andere druivenrassen in de aminegroep heeft ingedeeld. Vandaag, dankzij herstel- en selectiewerk en het lef van een paar wijnmakers, beginnen deze wijnen beschikbaar te zijn.

We zijn ongeveer 4 km van de Adriatische Zee met het Sibillini-gebergte op de achtergrond om het scenario te voltooien.Op het noorden gericht langs de as van de vallei, is het een zeer winderig gebied met sterke temperatuurschommelingen.De wijngaarden liggen op een hoogte van 250 meter boven zeeniveau, de bodem is voornamelijk kleiachtig en soms kalksteen.

Extra informatie

Producent

Terra Fageto

Land

Italië

Appelatie

Marche, Offida Pecorino DOCG

Druivenras

Pecorino

Jaargang

2019

Soort

Biologisch, Witte wijn

Serveertemp.

10-12° Celsius

Alcohol

13%

Inhoud Fles

0,75 CL