Santa Sofia - Valpolicella Ripasso DOC Superiore

De wijngaarden staan geplant op de enigszins kalkachtige leemgronden van de heuvels in de buurt van Marano di Valpolicella, Fumane en San Pietro in Cariano.

19,95 incl. btw

Op voorraad

De maceratie van deze Valpolicella Ripasso is ongeveer 10 dagen in roestvrijstalen tanks. Na de eerste maceratie of fermentatie proses vind het Ripasso-techniek plaats. De vinificatie van most Valpolicella Classico most, met druiven van Amarone en Recioto vind dan nog eens 3 dagen plaats. Daarna wordt het geheel 9 maanden in grote 50hl Slavonische eiken vaten gerijpt. Na het bottelen vind er flesrijping plaats van ongeveer 6 maanden.

Deze Valpolicella Ripasso heeft een heldere, opmerkelijk briljante robijnrode kleur, met robijn-granaattinten zichtbaar aan de rand van het glas. Het biedt een krachtige neus, geurend van zure kersen , pruimen, een potpourri van droge bloemen, kreupelhout, kruidnagel, fijne eik, kaneel en wortels van zoethout: een ruim boeket, verleidelijk en aristocratisch. De smaak is geconcentreerd, met een zijdeachtige, fluweelachtige textuur, een extreem dynamische zuurgraad en een aangename sterkte; kortom een grote wijn, met een lange, schone afdronk.

Een veelzijdige wijn, dat lang (6 tot 8 jaar) bewaard kan worden. Het past gemakkelijk bij pasta met vleessaus, semi-stevige kazen en vleeswaren.

Extra informatie

Producent

Santa Sofia

Land

Italië

Appelatie

Valpolicella, Veneto

Druivenras

Corvina, Corvinone, Rondinella

Jaargang

2016

Soort

Rode wijn

Serveertemp.

18° – 20° Celcius

Alcohol

14%

Inhoud Fles

0,75 CL