De maceratie van deze Valpolicella Ripasso is ongeveer 10 dagen in roestvrijstalen tanks. Na de eerste maceratie of fermentatie proses vind het Ripasso-techniek plaats. De vinificatie van most Valpolicella Classico most, met druiven van Amarone en Recioto vind dan nog eens 3 dagen plaats. Daarna wordt het geheel 9 maanden in grote 50hl Slavonische eiken vaten gerijpt. Na het bottelen vind er flesrijping plaats van ongeveer 6 maanden.
Deze Valpolicella Ripasso heeft een heldere, opmerkelijk briljante robijnrode kleur, met robijn-granaattinten zichtbaar aan de rand van het glas. Het biedt een krachtige neus, geurend van zure kersen , pruimen, een potpourri van droge bloemen, kreupelhout, kruidnagel, fijne eik, kaneel en wortels van zoethout: een ruim boeket, verleidelijk en aristocratisch. De smaak is geconcentreerd, met een zijdeachtige, fluweelachtige textuur, een extreem dynamische zuurgraad en een aangename sterkte; kortom een grote wijn, met een lange, schone afdronk.
Een veelzijdige wijn, dat lang (6 tot 8 jaar) bewaard kan worden. Het past gemakkelijk bij pasta met vleessaus, semi-stevige kazen en vleeswaren.
Extra informatie
Producent | Santa Sofia |
---|---|
Land | Italië |
Appelatie | Valpolicella, Veneto |
Druivenras | Corvina, Corvinone, Rondinella |
Jaargang | 2016 |
Soort | Rode wijn |
Serveertemp. | 18° – 20° Celcius |
Alcohol | 14% |
Inhoud Fles | 0,75 CL |
Andere suggesties…
-
- Niet op voorraadOpties selecteren
- accessoires, Geschenken, Glaswerk, Wijn - Rood, Wijn - Rosé
Italesse Wijnglas – Vertical large 0,5l
- € 8,99 – € 49,99 incl. btw
-
-
- Niet op voorraadLees meer
- Santa Sofia, Wijn - Wit, Wijnhuizen
Santa Sofia – “Le Calderare” Pinot Grigio DOC
- € 12,95 incl. btw
-
Gerelateerde producten
-
- Toevoegen aan winkelwagen
- Jorche, Wijn - Rood
Jorche – Primitivo Di Manduria DOP
- € 14,95 incl. btw