Proefdoos Borgo Molino Prosecco

Wijnhuis Borgo Molino

Het wijnhuis Borgo Molino, dat opgericht is in 1922, ligt gelegen in het gebied van Marca Treviso, in de heuvels van Conegliano en Valdobbiadene. De familie van Sergio Nardin heeft ruime ervaring en passie voor wijn en in het bijzonder voor Prosecco van hoge kwaliteit. De derde generatie van de familie Nardin zijn de twee zonen Paolo en Pietro. De oenoloog Paulo dirigeert de productie, de andere zoon is Pietro en hij coördineert de distributie.

Borgo Molino heeft meer dan 200 hectare wijngaarden, waarvan de meeste in het bezit zijn van het familiebedrijf ‘Azienda Nardin’. Het wijnhuis ultra-modern en uitgerust met de meest geavanceerde technologieën. De vinificatie gebeurt volgens de Metodo Ganimede, dat in Italie is uitgevonden. Deze zeer zachte methode wordt nu gebruikt door een groot aantal gerenommeerde wijnhuizen over de hele wereld, met name omdat het de natuurlijke aroma’s van de verschillende druivensoorten benadrukt . De wijngaarden van Conegliano en Valdobbiadene worden gekenmerkt door een bijzondere samenstelling van de bodem en het uitzonderlijke klimaat dat er heerst. Een terroir, die de beste voorwaarden biedt voor de productie van deze uitzonderlijk heerlijke mousserende wijnen met unieke elegantie en finesse.

Extra Dry is de klassieke Spumante of Prosecco die in Italië ook nog steeds het meest wordt gedronken. Hiermee onderscheidt Prosecco of Spumante zich ook van ander mousserende wijnen, waar de traditie vaak een Brut is. Een Prosecco of Spumante Extra Dry heeft een restsuikergehalte tussen 12 en 17 gram per liter.

Dry is de minst droge variant met een restsuikergehalte tussen 17 en 32 gram per liter.

Brut is de droogste variant binnen prosecco of Spumante met een restsuikergehalte van maximaal 12 gram per liter.

 

 79,95 incl. btw

Op voorraad

Aanbieding!

Proefdoos mousserende wijnen

Ontdek alvast voor de feestdagen uw favoriete mousserende wijn, met deze proefdoos prosecco’s en spumante’s van Borgo Molino.
Wij hebben een mix van verschillende mousserende wijnen voor u samengesteld. Van een DOCG Cartizze Valdobiadenne Prosecco tot een Rode spumante (mousserende wijn).
6 flessen van € 88,80 voor € 79,95!

Op verzoek stellen we uiteraard ook een mixdoos geheel naar wens voor u samen. Mail ons via info@dewijnhertog.nl

Proefdoos Borgo Molino

1 fles Borgo Molino Cartizze Prosecco di Valdobbiadene DOCG Dry 

1 fles Borgo Molino Prosecco di Valdobbiadene Superiore DOCG Extra Dry

1 fles Borgo Molino Motivo Prosecco Brut 

1 fles Borgo Molino Ribolla Gialla Spumante Extra Dry

1 fles Borgo Molino Motivo Rosé Prosecco Extra Dry

1 fles Borgo Molino Motivo Rosso Spumante Brut 

Extra informatie

Land

Italië

Producent

Borgo Molino

Druivenras

Glera, Ribolla Gialla

Soort

Mousserend, Rode wijn, Witte wijn

Inhoud Fles

0,75 CL