Poderi Angelini - Susumaniello IGT

Poderi Angelini werd in 1998 opgericht door Luigi Antonio Angelini in Manduria, het hart van Salento, op ongeveer 5 km afstand van de Ionische Zee. De zee zorgt hier voor vruchtbare grond, inmiddels zijn dat 85 ha.

 13,50 incl. btw

Deze Susumaniello IGT van Poderi Angelini komt uit de wijnstreek Puglia. De wijngaarden liggen in Salento zelf. De Susumaniello druiven worden handmatig geplukt en geselecteerd.

De Susumaniello-druif wordt ook wel “somarello” ofwel “ezel” genoemd. De eerste 10 jaren geeft de druivenrank volop, haast teveel, fruit en kan dit grote gewicht dragen als een ezel. Het geeft dan nog wijn van een gemiddelde kwaliteit. Echter, na 10 jaar wordt hij koppig en geeft hij nog slechts zeer gering fruit. Het is een reden voor bijna alle wijnboeren in de regio om deze druivenranken te rooien. Dit is echter precies het moment waarop het echte karakter van de druif naar voren komt. De Susumaniello is ook mede hierom bijna uitgestorven. De geringe opbrengst is van een hoge kwaliteit. Er worden van deze wijn maximaal 18.000 flessen geproduceerd.

De wijn heeft een mooie robijnrode kleur. Aroma’s van rood fruit en oosterse kruiden worden in feite toegevoegd aan kruidachtige en plantaardige geuren in een boeket van grote elegantie. In de mond is het complex, omhullend, warm en goed ondersteund door een zekere frisheid. Het sluit met een mooie afwerking, die doet denken aan cacao en koffie.

De Susumaniello van Poderi Angelini past goed bij rood en gegrild vlees.

Extra informatie

Producent

Poderi Angelini

Land

Italië

Appelatie

Puglia, Salento IGT

Druivenras

Susumaniello

Jaargang

2017

Soort

Rode wijn

Serveertemp.

16-18° Celsius

Alcohol

14,5%

Inhoud Fles

0,75 CL