Podere Santa Lucia - Vino e Viscole

Het bedrijf Podere Santa Lucia werd in 2005 opgericht met de bedoeling om de wijnkunst die al generaties lang aan de familie toebehoorde, opnieuw te ontdekken. Vanaf het begin werd de filosofie van het organische opgericht, handgemaakt volgens de natuurregels, waarbij alleen inheemse wijnstokken werden ingevoegd om de wijnen van het territorium te produceren.

 16,50 incl. btw

Uitverkocht

We sturen jouw een e-mail als dit product weer op voorraad is.

De dessertwijn Vino e Viscole van Podere Santa Lucia is gemaakt van laat-geoogste lacrima-druiven vermengd met het sap van wilde amarenen en heeft een donker kersenrode kleur.

Lacrima Nera druiven is met het sap van wilde amarenen geblend. Dit type amarenen ‘prunus cerarsus’ staat bekend staat om de donkere kleur en fijne zuren. Deze wilde amarenen worden in juni met de hand geoogst en vervolgens in suiker gelegd, gedurende heel de zomer tot aan oktober. Door de toevoeging van suiker begint het sap van de wilde amarenen reeds te gisten. Dit reeds gefermenteerde sap wordt toegevoegd aan het sap van de lacrima-druiven, dat op eikenhouten vaten (niet nieuw), gedurende circa 10-12 maanden heeft mogen rijpen. Het resultaat is de Vino e Viscole, een zeer oud recept dat alleen in deze regio wordt toegepast.

Zeer aromatische neus van wilde amarenen, cassis en specerijen (cacao). De smaak is complex, zuiver, rijp rood fruit, voornamelijk kersen, aangename bitters in de afdronk.

De Podere Santa Lucia Vino e Viscole is lekker bij pure chocola, chocoladetaartjes met kersen, pruimentaart, cake, droge biscuits en “cantuccini”.

Extra informatie

Producent

Podere Santa Lucia

Land

Italië

Appelatie

Marche, Morro d’Alba D.O.C.

Druivenras

Lacrima Nera

Soort

Biologisch, Dessertwijn

Serveertemp.

12-14° Celsius

Alcohol

13,5%

Inhoud Fles

0,50 CL