Piombaia Montalcino – Succo di Piombaia

Succo di Piombaia is vrij vertaald “Sap van Piombaia”. Het wijnhuis heeft haar wijngaarden tot op 600 meter hoogte in Montalcino! Het sap is gemaakt van 100% Sangiovese zonder sulfiet en andere toevoegingen. De kleur van deze rode wijn is licht robijnrood, met intense aroma’s van viooltjes, pruimen en wilde bramen. De smaak is fris en direct met een goede smaak en goed uitgebalanceerde tannines.

 16,50 incl. btw

Beschikbaar via nabestelling

Piombaia is een biologisch-dynamische boerderij gelegen in een van de hoogste delen van de Montalcino-heuvel, waar de familie Cantini Rossi al drie generaties lang voor het bos en de velden zorgt en wijnen maakt. Deze natuurlijke benadering van landbouw werd sterk geïnspireerd door de 100 hectare bos die ook deel uitmaakt van het landgoed Piombaia, een natuurlijke habitat met zijn evenwicht en leven dat floreert met minimale menselijke tussenkomst.

“Biodynamische landbouw impliceert een manier van werken, van het land observeren en ervaren, een manier van leven.Het is een levensfilosofie die alle harmonie van een gecultiveerd veld, de seizoenen en timing, de cyclus van het leven waardeert. We beschermen en helpen alleen dit natuurlijke evenwicht, en we oogsten de beste resultaten van het land.”

Francesco Cantini, wijnmaker

Extra informatie

Producent

Cantina Piombaia Montalcino

Land

Italië

Appelatie

Montalcino, Toscane

Druivenras

Sangiovese

Jaargang

2019

Soort

Biodynamisch, Biologisch, Rode wijn

Serveertemp.

16-18° Celsius

Alcohol

13,5%

Inhoud Fles

0,75 CL