Paolo Calì - MOOD Frappato Spumante Ancestrale

Geboren in een extreme omgeving, boven het zand van prehistorische stranden, waar ooit de zee klotste. Volgens Paolo Calì: ‘Ons idee van geluk.’ Hiermee kom je gegarandeerd in de stemming. Ongefilterd, opvallend oranje-geel van kleur. De geur van sinaasappelschil, marmelade bijna. Maar ook iets van gist. Subtiele mousse door de spontane vergisting in de fles (metodo ancestrale), de oudste manier om mousserende wijn te maken. Deze frappato spumante is lichtvoetig, supersappig en dorstlessend. Ideaal bij een feestelijk ontbijt of brunch.
Ben je ook bierliefhebber en hou je van IPA, dan moet je deze wijn zeker eens proberen!

Onderscheidingen:

  • hoewatwijn.com: 9!
    Volgens Paolo Calì is deze MOOD Frappato spumante ‘Ons idee van geluk’. Mooi… Ik snap ‘m wel; het is een unieke bubbel als aperitief, bijvoorbeeld op een zomerfeest of bruiloft. Of bij een feestelijke brunch in de tuin of op het strand. Ik dronk ‘m samen met mijn vriend bij een kaasplankje: ook top! Echt een aanrader, dus van mij krijgt deze wijn een dikke 9.
    Lees hier meer

18,50 incl. btw

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Een wijnmaker met de precisie van een apotheker, dat is Paolo Calì. Een non-conformist met de focus op terroir, toegewijd aan het cultiveren van zijn wijngaarden en het maken van wijn. Hiermee herstelt hij de eeuwenoude familietraditie op exact dezelfde locatie. Een nogal uitzonderlijke, want Paolo verbouwt zijn druivenstokken op… zandgrond. Hij krijgt het voor elkaar om precies daar zijn druivenstokken te verbouwen. En met succes. Bewust kiest hij ervoor om alleen oorspronkelijke Siciliaanse druivenrassen aan te planten: nero d’avola, frappato en grillo. In dit klimaat, op deze plek, krijgen zijn wijnen een geheel eigen smaak en geur mee.

Extra informatie

Producent

Paolo Calì

Land

Italië, Sicilië

Appelatie

Terre Siciliane IGP

Druivenras

Frappato

Jaargang

2018

Soort

Biologisch, Mousserend

Alcohol

13%

Serveertemp.

6-8° Celsius

Inhoud Fles

0,75 CL