Paolo Calì – FORFICE Cerasuolo di Vittoria Classico DOCG Cru

In de zonnigste hoek van het eiland, in het hart van de enige DOCG van Sicilië, ligt Paolo Calì’s wijngaard ‘Forfice’. De geboorteplaats van deze Cerasuolo di Vittoria Classico.
Een wijn gemaakt van gelijke delen frappato and nero d’avola. Even technisch: honderd dagen schilweking en 36 maanden gelagerd in grote Sloveens eiken vaten. DOCG staat voor de hoogst denkbare kwaliteit Italiaanse wijn, mét de garantie dat alle druiven – in dit geval – van de Forfice-wijngaard komen. Ook wel bekend als een single vineyard-wijn. De druivenstokken aldaar brengen relatief weinig druiven op. Het resultaat: meer concentratie, meer smaak, meer kwaliteit.
Wat de Cerasuolo di Vittoria Classico jou brengt? Een kersenrode, naar granaatrood neigende kleur. De geur van kersen, tonen van chocolade, leer en tabak. Geniet van zijn volle, zachte en harmonieuze smaak.

Onderscheidingen:

  • VINOWAY Wine Selection 2021: 96/100 punten
  • Bibenda 2020: 5 maximale druiventrossen (jaargang 2014)
  • James Suckling 2020: 92 punten (jaargang 2014)
  • VITAE – DE Italiaanse wijngids: 4 maximale VITAE (jaargang 2014)
  • VINIBUONI – GUIDA TOURING CLUB CORONA (jaargang 2014)
  • Bibenda 2019: 5 maximale druiventrossen (jaargang 2013)
  • James Suckling 2019: 92 punten (jaargang 2013)
  • VITAE – DE Italiaanse wijngids: 4 maximale VITAE (jaargang 2013)

 39,50 incl. btw

Een wijnmaker met de precisie van een apotheker, dat is Paolo Calì. Een non-conformist met de focus op terroir, toegewijd aan het cultiveren van zijn wijngaarden en het maken van wijn. Hiermee herstelt hij de eeuwenoude familietraditie op exact dezelfde locatie. Een nogal uitzonderlijke, want Paolo verbouwt zijn druivenstokken op… zandgrond. Hij krijgt het voor elkaar om precies daar zijn druivenstokken te verbouwen. En met succes. Bewust kiest hij ervoor om alleen oorspronkelijke Siciliaanse druivenrassen aan te planten: nero d’avola, frappato en grillo. In dit klimaat, op deze plek, krijgen zijn wijnen een geheel eigen smaak en geur mee.

Extra informatie

Producent

Paolo Calì

Land

Italië, Sicilië

Appelatie

Terre Siciliane IGP

Druivenras

Frappato, Nero d'Avola

Jaargang

2014

Soort

Biologisch, Rode wijn

Alcohol

13,5%

Serveertemp.

16-18° Celsius, Het is raadzaam om de wijn 1 uur van tevoren te openen voordat u de wijn gaat drinken

Inhoud Fles

0,75 CL