Nino Gandolfo – ‘NE-VT’ Greta Nero d’Avola IGP

Dit is het vlaggenschip van Nino Gandolfo, deze laat geplukte nero d’avola, opgedragen aan zijn lieve dochter Greta.

 24,50 incl. btw

Uitverkocht

We sturen jouw een e-mail als dit product weer op voorraad is.

Je zou kunnen denken dat dit een Amarone is. Maar nee, alleen al niet omdat hij gemaakt is op Sicilië, van nero d’avola. Dit is het vlaggenschip van Nino Gandolfo, opgedragen aan zijn lieve dochter Greta. En het resultaat is spectaculair.

Anders dan in het noorden van Italië worden de druiven niet gedroogd in een kamer met airconditioning of verwarming, of op zolder, noch op matten in de zon of onder plastic tunnels zoals passito-wijn. Op Sicilië doen ze dat door laat te oogsten, wanneer de druiven gedroogd zijn door de late herfstzon, door de zeewinden beschermd tegen ziektes als meeldauw.

NE VT is een bom van natuurlijk fruit, het gevolg van zeer lage opbrengsten en het indrogen van de druiven. Denk aan rijpe kersen, van die Amarene zelfs. Zachte smaak, iets  van trekdrop. En zoete balsamico. Iets voor bij kastanjes? Ondanks zijn zwoelte genoeg sap om lekker doordrinkbaar te zijn.

Een wijn die je in bijna alle omstandigheden kan drinken. In goed gezelschap, met familie of vrienden, of gewoon om te ontspannen met zo’n goed glas wijn. Bij een geweldige lunch of diner.

Deze one-of-a-kind fles wordt geleverd in een individuele geschenkverpakking.

Onderscheiding:

  • Decanter Silver Medal 2019

Extra informatie

Producent

Nino Gandolfo

Land

Sicilië

Appelatie

Terre Siciliane IGP

Druivenras

Nero d'Avola

Jaargang

2016

Soort

Dessertwijn, Rode wijn

Serveertemp.

16-18° Celsius

Alcohol

13,5%

Inhoud Fles

0,75 CL