Monte Tondo – Soave Classico Casette Foscarin DOCG

De Foscarin Soave is afkomstig van de Monte Foscarino, een zeer stijle vulkanische heuvel behorend tot de beste percelen binnen Soave Classico

 13,95 incl. btw

Uitverkocht

We sturen jouw een e-mail als dit product weer op voorraad is.

Soave Classico kent geen officiële classificatie, maar wel een vijftigtal erkende Cru’s, heuvels die de beste kwaliteit wijn voortbrengen. Eén van de beste en meest bekende Cru is de Monte Foscarino, een vulkanische heuvel. De familie Magnabosco van Azienda Agricola Monte Tondo heeft een klein perceel op de meest steile helling van de Monte Foscarino. De wijngaard hier profiteert van een ideale ligging ten opzichte van de zon. Dit unieke microklimaat levert exceptionele kwaliteit druiven en vormen de basis van de Soave Classico Superiore “Foscarin Slavinus”. De naam “Slavinus” is latijns voor aardverschuiving en doelt op de zeer steile helling, waar regelmatig aardverschuivingen plaatsvinden.

Door de rendementen zeer beperkt te houden en een zeer strenge selectie toe te passen tijdens de handmatige oogst, kiest Monte Tondo voor de beste kwaliteit druiven. Dat laat zich proeven in deze zeer fraaie wijn. Het proefpanel van Perswijn proefde in meer dan 50 verschillende Soave’s en  selecteerde de Soave Classico Superiore “Foscarin Slavinus” als de beste in prijs-kwaliteit:

Winnaar wijntest Wine Life Magazine

Danny Gonzalez, sommelier Restaurant Fitzgerald:
“Doen! Houtgerijpte Soave voor aan tafel. Bij Remco’s (chef van Fitzgerald) worstjes van fazant. Of bij kalfszwezerik, kan ook kip zijn, met amandel en pompoen.”

Perswijn 2015/05 (augustus): ****(*) = zeer goed – uitstekend
“breed en geurig, rijpe peer, intens en krachtig, rijk, mooie zuren en bitters, fraai

Extra informatie

Producent

Monte Tondo

Land

Italië

Appelatie

Soave Classico Superiore DOCG

Druivenras

Garganega

Jaargang

2017

Soort

Witte wijn

Serveertemp.

10-12° Celsius

Alcohol

12%

Inhoud Fles

0,75 CL