Geselecteerd:

Monfort - Marzemino Trentino…

 13,50 incl. btw

Monfort – Marzemino Trentino Doc

Goed uitgebalanceerde wijn met een sterke persoonlijkheid, hij valt op door zijn fruitige tonen. Het is een inheemse wijn die ook wordt genoemd in de “Don Giovanni” door Mozart. De kleur van de wijn is robijrood. Met fruitige aroma’s (kleine gemengde bessen) met bloemige tonen (viola odorosa). De smaak is lekker droog, harmonieus, aangenaam dankzij de fruitige tonen en een lichte nasmaak van amandel.

Schenk deze rode wijn bij voorgerechten met vlees, wit vlees, gevogelte, kaas. Goed uitgebalanceerde wijn met een sterke persoonlijkheid, hij valt op door zijn fruitige tonen. Inheemse wijn die ook wordt genoemd in de “Don Giovanni” door Mozart.

 13,50 incl. btw

De Marzemino-druivensoort speelt, vanwege zijn uitstekende kwaliteit, een belangrijke rol in het wijnbereidingspanorama van Trentino. De oorsprong van deze variëteit is onzeker, het is mogelijk dat deze druivensoort afkomstig is uit Marzemin, een klein dorpje in Carinzia. Marzemino is voornamelijk verspreid in de gebieden aan de rechterkant van de rivier de Adige, meer bepaald in de subheuvelachtige en heuvelachtige gebieden die gaan van Nomi naar Pomarolo, naar Isera en Mori. In Vallagarina heeft het zijn perfecte bodem en weersomstandigheden gevonden die de wijn zijn verbazingwekkende organoleptische eigenschappen kunnen geven. Om het anders te maken dan andere soortgelijke producten, wordt het “Marzemino Gentile” genoemd. De naam “gentile” (in het Engels “zoet”) wordt gerechtvaardigd door een ondraaglijke elegantie van het product.

Jaargang 2014 heeft een afwijkende label.

Extra informatie

Producent

Cantine Monfort

Land

Italië

Appelatie

Trentino

Druivenras

Marzemino

Jaargang

2016

Soort

Rode wijn

Serveertemp.

16-18° Celsius

Alcohol

12,5%

Inhoud Fles

0,75 CL

×
×

Winkelwagen