Menegotti - Spumante Metodo Classico Extra Dry

Een verfijnde spumante (mousserende wijn), gemaakt conform de metodo classico door 2e gisting op fles en 30 maanden sur lie en dan nog eens 4 maanden in de fles.

 17,50 incl. btw

Menegotti heeft een heerlijke mousserende wijn (Spumante) gemaakt dat altijd en overal bij te drinken is. Het is gemaakt van 100% Gargenega druiven en die worden handmatig geplukt. Na een zachte persing vind er een 1e vergisting plaats in Cuves Inox (roestvrij staal). Daarna wordt er conform de metodo classico door 2e gisting op fles en 30 maanden sur lie en dan nog eens 4 maanden in de fles.

De kleur is licht strogeel, de geur aroma’s zijn bloemig en fris, peer en citrus, maar ook wat kruidigheid. De mousse (bubbel) is elegant en verfijnd. De smaak is niet beendroog, maar sappig en frisse zuren.

Onderscheiding:

De Grote Hamersma 2019: 9/10 (STERWIJN)
“Menegotti maakt naast het vrolijkste rood van alle Italiaanse wijnen ook een zeer opgewekte spumante. Geen Prosecco maar een metodo classico uit een nabijgelegen gebiedje. Nu goed opletten: ongelooflijk prettig drinkbare prijs-kwaliteitsbubbel. Voor wie wel even zonder die snijdende zuren kan. Perensorbet, elegante bloemetjes, zachte citrus en een héél klein toefje bergamotroom. Ik zou het wel weten.”

De Telegraaf: “Italië maakt fameuze mousserende wijnen, maar op Prosecco na zijn ze nog veel te onbekend. Leuk om te zien dat er ook betaalbare exemplaren komen van de zuidelijke oevers van het Gardameer, uit de streek Custoza. De wijn wordt op dezelfde manier als champagne gemaakt, dus met rijping op de gistcellen in de fles van vierentwintig maanden. Zo krijgt-ie verfijnde belletjes. Aangenaam soepel en fris in de smaak, citrus, zacht, goede zuren.”

Perswijn (december 2014): **** = zeer goed
“Lekker wit fruit, opwekkend, aangenaam, goede zuren, fris, zuiver en elegant”

Extra informatie

Producent

Menegotti

Land

Italië

Appelatie

Custoza Spumante D.O.C.

Druivenras

Garganega

Soort

Mousserend, Witte wijn

Serveertemp.

6-8° Celsius

Alcohol

12%

Inhoud Fles

0,75 CL