Menegotti - 'Geodoro' Rosso Veronese IGT

De Geodoro van Menegotti doet sterk denken aan de zeer bekende Amarone. Uitstekende wijn bij wild en gerijpte kazen en om zo te genieten.

 29,95 incl. btw

De Geodoro doet sterk denken aan de zeer bekende Amarone, maar valt wat geografische ligging betreft buiten de grenzen van het Amarone-gebied. In vergelijking met een Amarone oogst Menegotti echter later. Dit betekent meer voedingsstoffen uit de bodem met als gevolg meer concentratie en aroma in de druiven. Evenals bij de Amarone worden ook bij deze wijn de druiven na de oogst gedroogd ten behoeve van meer suikers in de wijn, maar dan minder lang. De rijping van de wijn is 24 maanden op Frans eikenhout (nieuw)

Deze Rosso del Veronese IGT is gemaakt van Corvina 50%, Rondinella 45% en Merlot 5%. De kleur is robijnrood met bruine reflecties, met heerlijke aroma’s van zoethout, tabak, bramen, pruimen en vanille. De smaak is zwoel en pure verleiding. Zeer zachte tannines, soepel en sappig en een mooie concentratie. Doet sterk denken aan de zeer bekende en veelal duurdere Amarone-wijnen.

Een heerlijke genietwijn, uitstekend te combineren met gerijpte kazen, zoals Noord-Hollandse brokkelkaas.

Onderscheiding:

De Grote Hamersma 2018: (Score 9-) – STERWIJN
“Als een Amarone-bonbon. Zoet, zwoel en rijp. Onder een velours berenvacht (een echte mag niet) voor de open haard van een eeuwenoud jachtslot (da’s gelukkig wel echt) luisteren naar je favoriete lovesong. Klinkt wellicht allemaal wat schmierend en al te veel Candlelight. Dat geschreven hebbende: hoe zou het toch met Jan van Veen zijn die dit zwijmelradioprogramma jarenlang presenteerde? Even Google raadplegen. Nou zeg! Jan van Veen is nog geen Jan van Veenlijk. Het plaatjes draaien en het voorlezen van veelal huiveringwekkend slechte liefdesgedichten gaat nog steeds door op internet, op Candlelight Radio (www.candlelight.nl). Sla af die hals van deze Rosso Veronese en zwelg. In overrijpheid, gedroogde druiven, rijpe pruimen, zoetigheid en nootjescrumble.”

Extra informatie

Producent

Menegotti

Land

Italië

Appelatie

Rosso del Veronese I.G.T.

Druivenras

Corvina, Merlot, Rondinella

Soort

Rode wijn

Jaargang

2012

Serveertemp.

18° – 20° Celcius

Alcohol

15%

Inhoud Fles

0,75 CL