Malibran - SOTTORIVA Col Fondo

Eerst een weetje: prosecco wordt gemaakt van… prosecco. Zo luidt de eigenlijke naam van de druif, die sinds 2009 door het Prosecco Consorzio omgedoopt is tot: glera. Verwarrend.

Goed, de druiven komen van de eigen wijngaard, die de wijnmakers van Malibràn met liefde handmatig bewerken. Net zo liefdevol als ze de basiswijn voor deze Sottoriva maken, door zachtjes te persen. Helemaal champagne-like gebeurt de tweede vergisting op de fles, inclusief gist. Het resultaat: een subtiel restje suiker. Slechts 1 gram per liter en dat noemen we: extra-brut.

Door het restje gist houdt de wijn een troebele blik. Helemaal niet erg. Geeft hem body en karakter. Een fijne droge wijn met een vleugje broodkorst en riant fruit. Intens en complex. Waar dat lekker bij is? Eigenlijk bij elke maaltijd, maar vooral bij visgerechten.

Niet voor niets is de Sottoriva jaar op jaar prijspakker als het gaat om Slow Wine. De van oorsprong Italiaanse Slow Food-beweging beoordeelt deze wijn steevast als een uitschieter in prijs-kwaliteitverhouding. Daar moet je als producent wel wat voor doen. Voorwaarden: een bescheiden productie en traditioneel vakmanschap.

Kortom, Sottoriva van Malibràn is een eetwijn bij uitstek. Maar niet uitsluitend. Als je van een droge bubbel houdt, dan pak je hem toch gewoon meteen als aperitief? Precies.

 14,50 incl. btw

Als het gaat om Italiaanse mousserende kwaliteitswijnen dan zijn er twee hoofdrolspelers te benoemen. De wijnstreken Franciacorta, in de regio Lombardije ten oosten van Milaan, en Conegliano Valdobbiadene, ten noorden van Venetië. En wij zijn trots om precies van die laatste, een topproducent in ons assortiment te hebben: Malibràn!

Extra informatie

Producent

Malibràn

Land

Italië

Appelatie

Treviso

Druivenras

Glera

Jaargang

2018

Soort

Mousserend

Alcohol

11%

Serveertemp.

10-12° Celsius, 8-10° Celsius

Inhoud Fles

0,75 CL