Malibran - CREDAMORA Col Fondo DOCG NSA

Ver voor de tijd dat de autoclave (grote druktank) werd uitgevonden werden er al bubbels geproduceerd in het Valdobbiadene prosecco gebied. De bubbels ontstonden toen door een tweede vergisting in de fles, maar in tegenstelling tot de klassieke methode wordt er bij deze ‘Col Fondo ‘ methode aan het einde van het proces geen gist verwijderd en geen suiker toegevoegd. Het kenmerkende van een Col Fondo Prosecco is dus ook dat deze altijd volledig droog is – omdat de gist alle suiker heeft geconsumeerd – en troebel omdat de gist nog in de fles zit. Dit levert een lage suikergehalte van 1 gram/liter en er is geen sulfiet toegevoegd.

Bouquet waar de gistinvloed duidelijk in te ruiken is, maar ook het typische peer van een droge prosecco. In de smaak zeer droog, doet een beetje denken aan witbier. Ideale begeleider van pasta’s en risotto’s. Als aperitief inzetbaar voor de liefhebber van zeer droog.

Al jaren wordt Sottoriva verkozen tot ‘Slow Wine’. Dit zijn wijnen die door de proevers van de Slow Food organisatie worden beoordeeld als wijnen met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Randvoorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen zijn uiteraard een kleine productie en een ambachtelijk proces, zoals deze Sottoriva. Ook in de Nederlandse wijnpers goed ontvangen: door wijnschrijver Harold Hamersma beoordeeld met een 8+ en drie jaar op rij verkozen als finalewijn van het Proefschrift Concours.

 17,95 incl. btw

Slechts 6 resterend op voorraad

Als het gaat om Italiaanse mousserende kwaliteitswijnen dan zijn er twee hoofdrolspelers te benoemen. De wijnstreken Franciacorta, in de regio Lombardije ten oosten van Milaan, en Conegliano Valdobbiadene, ten noorden van Venetië. En wij zijn trots om precies van die laatste, een topproducent in ons assortiment te hebben: Malibràn!

Extra informatie

Producent

Malibràn

Land

Italië

Appelatie

Valdobbiadene Conegliano DOCG

Druivenras

Glera

Jaargang

2015

Soort

Mousserend

Alcohol

11%

Serveertemp.

10-12° Celsius, 8-10° Celsius

Inhoud Fles

0,75 CL