Malibran – CINQUEGRAMMI Prosecco Valdobbiadene DOCG Brut

Valdobbiadene (met de klemtoon op de tweede a!) is een gemeente in de Italiaanse provincie Treviso (regio Veneto) met ruim 10 duizend inwoners. Belangrijker dan dat is het in combinatie met Conegliano hét thuisland van prosecco. Voluit luidt de benaming voor de allerhoogste kwaliteit daarom: prosecco Conegliano Valdobbiadene DOCG. Eén van ruim 70 DOCG’s in geheel Italië.

De Cinquegrammi mag zich ook rekenen tot de eredivisie van Italiaanse wijnen. De naam verwijst naar het suikergehalte: 5 grammi – vijf gram per liter. En da’s droog. Bij gebrek aan een officiële extra-brut binnen prosecco geeft Malibràn er het eenvoudiger ‘brut’ aan mee. Desalnietteplus is het een serieuze sparkler geworden. Waarbij de glera-druif zorgt voor zijn herkenbare peertjesaroma, aangevuld met die van appels en citrusfruit.

In zijn eentje in staat om het aperitief in te luiden, maar net zo smakelijk als begeleider van subtiele voorgerechten met rauwe vis, en elegante hoofdgerechten (ook) op basis van vis. Maar pas op: van deze bijzondere drank zijn slechts iets meer dan 3 duizend flessen gemaakt in deze jaargang. Dus daarom nu alvast deze tip: sbrigati!

 18,50 incl. btw

Als het gaat om Italiaanse mousserende kwaliteitswijnen dan zijn er twee hoofdrolspelers te benoemen. De wijnstreken Franciacorta, in de regio Lombardije ten oosten van Milaan, en Conegliano Valdobbiadene, ten noorden van Venetië. En wij zijn trots om precies van die laatste, een topproducent in ons assortiment te hebben: Malibràn!

Extra informatie

Producent

Malibràn

Land

Italië

Appelatie

Valdobbiadene Conegliano DOCG

Druivenras

Glera

Jaargang

2018

Soort

Mousserend

Alcohol

11,5%

Serveertemp.

8-10° Celsius

Inhoud Fles

0,75 CL