Geselecteerd:

La Tunella - Cabernet…

 14,45 incl. btw

La Tunella - Cabernet Franc

De druiven van de La Tunella Cabernet Franc worden na een fermentatie periode in de ondergrondse vatkamer langzaam gerijpt in 25 hl Franse eiken vaten. Het wordt pas in februari van het volgend jaar gebotteld.

De kleur van de wijn is intens, levendig, schitterend robijnrood. De eerste impact aroma’s, van grote intensiteit en elegantie, geeft fruitige en kruidige sensaties vrij. Het reukbereik varieert van rode bessen zoals zwarte kersen, bramen, zwarte bessen tot de karakteristieke kruidachtige druivensoort, allemaal gesmolten als herinnering aan het nauwelijks waarneembare roosteren van het hout. Etherisch, fijn, in de mond is het belangrijk, met een geweldige persoonlijkheid en een goed lichaam, ruim en aangenaam, lang in de afdronk om de reuksensaties te bevestigen en te verbreden.

Het is een perfecte combinatie met rood vlees, wild en wild, goed gerijpte kazen.

 14,45 incl. btw

Dit is een wijn dat gemaakt is van de klassieke Cabernet Franc druiven.

De wijngaarden groeien op mergel en zandsteen terroir, dat van oorsprong uit het Eoceen beter bekend als “ponca”, kenmerkend voor de heuvels van Oost Friuli. ‘La Tunella’ is de oude naam van het gehucht op de heuvels niet ver van de plek waar het huidige wijnbedrijf nu staat.

Extra informatie

Producent

La Tunella

Land

Italië

Appelatie

Friuli Colli Orientali

Druivenras

Cabernet Franc

Jaargang

2012

Soort

Rode wijn

Serveertemp.

16-18° Celsius

Alcohol

13,5%

Inhoud Fles

0,50 CL

WE ZIJN EVEN WEG.

VAN 00 T/M 00 MEI ZIJN WE GESLOTEN IVM VAKANTIE. JOU BESTELLING WORDT PAS VANAF 00 MEI VERZONDEN. EXCUSES VOOR HET ONGEMAK EN VERTRAGING.

Heb je een vraag?
Liever per mail, klik hier info@dewijnhertog.nl

Bellen kan ook op 0851124390. Spreek eventueel de voicemail in en we bellen terug.

×
×

Winkelmand