Geselecteerd:

La Tunella - Biancosesto…

 21,50 incl. btw

La Tunella - Biancosesto Cru

De Tunella Biancosesto is gemaakt van een fantastische blend met Friulano en Ribolla Gialla druiven. Na de fermentatie een veroudering op “sur lies” met regelmatige batonnage in grote Slavonische eiken vaten (30 hl). Pas na een laatste juiste periode van rust en verfijning in de fles zal deze aan de consument worden voorgelegd.

De kleur van de wijn is helder strogeel met elegante groenachtige reflecties. Een wijn van geweldige aroma’s, met een verfijnde en elegante geur van kleine gebakjes, vanille- en acaciabloemen, vermengd met levendige en frisse tonen van fruit, witte bloemen. In de mond komt het delicaat en vol binnen, maar tegelijkertijd behendig en hartig. Het is een wijn met een geweldige persoonlijkheid die in zijn lange afdronk herinnert aan de typische kenmerken van zijn originele wijnstokken: de lichte amandel van Friulano en de frisse sensaties van Ribolla.

Uitstekende wijn voor de hele maaltijd: als aperitief of gecombineerd met voorgerechten op basis van champignons of vis; ook ideaal bij schaaldieren, schaaldieren en gebakken vis.

 21,50 incl. btw

De autoctone witte druiven, de Friulano en Ribolla Gialla worden in de 2e week van september geplukt.

De wijngaarden groeien op mergel en zandsteen terroir, dat van oorsprong uit het Eoceen beter bekend als “ponca”, kenmerkend voor de heuvels van Oost Friuli. ‘La Tunella’ is de oude naam van het gehucht op de heuvels niet ver van de plek waar het huidige wijnbedrijf nu staat.

Extra informatie

Producent

La Tunella

Land

Italië

Appelatie

Friuli Colli Orientali

Druivenras

Friulano, Ribolla Gialla

Jaargang

2018

Soort

Witte wijn

Serveertemp.

8-10° Celsius

Alcohol

13,5%

Inhoud Fles

0,50 CL

WE ZIJN EVEN WEG.

Van 23 april t/m 4 mei zijn we gesloten ivm vakantie.

De webshop blijft open, maar bestellingen worden na woensdag 4 mei verzonden.

Heb je een vraag?
Liever per mail, klik hier info@dewijnhertog.nl

Bellen kan ook op 0851124390. Spreek eventueel de voicemail in en we bellen terug.

×
×

Winkelmand