Italesse Wijnglas - Vertical large 0,5l

Over Italesse

De zoektocht naar de hoogste kwaliteit, aandacht voor detail en prachtig design zijn de drie kernwaarden die Italesse tot één van de voorlopers in de glazenbranche maakt.

Eén van de gebieden waar Italesse zich sterk op richt en waarin ze met kop en schouders boven andere glaswerkproducenten uitsteken, is de productontwikkeling voor mousserende wijnen. De glazen zijn met hun diepe picûre (diepste punt van de kelk) zo ontworpen dat het perlage, de geur en de smaak optimaal tot hun recht komen. Italesse produceert de Italiaanse flûte voor mousserende wijnen, in plaats van de typisch Franse flûte die smaller en rechter van vorm is. Merken als Mumm, Piper-Heidsieck, Laurent-Perrier en Moët et Chandon hebben dit al reeds lange tijd onderkend en zijn dan ook vaste klant.

Vorm en Funktie

Naast het schitterende design blinken Italesse glazen uit in duurzaamheid. De zogenaamde XTREME® techniek van Italesse zorgt voor, de naam zegt het al, extreem duurzame glazen gemaakt van crystalline.

De XTREME® techniek zorgt ervoor dat de glazen van Italesse extreem helder en glanzend, vaatwasserbestendig en duurzaam zijn. Deze duurzaamheid wordt nog eens versterkt door de PULL STEM techniek. Dit betekent dat de kelk steel uit één wordt stuk gemaakt en tijdens het smelten wordt de voet er meteen aan bevestigd. Daarna wordt pas de steel uitgerekt.

Het glas heeft dus ook maar één laspunt in plaats van de gebruikelijke twee. Dit proces versterkt het glas aanzienlijk bij de kritieke breekpunten. Uiteraard levert dit voor uw restaurant een flinke kostenbesparing op doordat u merkbaar minder breuk zult hebben.

 8,99 49,99 incl. btw

Wissen

Italesse Vertical Large is een elegant en praktisch glas voor het drinken zowel mousserende- als stille witte én rode wijnen.
Bij uitstek geschikt voor mousserende wijnen met uitbundige aroma’s, omdat die in dit glas alle ruimte krijgen. Door het ruime formaat van 500 cc is dit glas ook uitstekend geschikt voor rode en witte wijnen.

De inhoud van dit wijnglas is 0,5 l en is vaatwasserbestendig.

Door het met een laser aangebrachte perlagepunt komt het perlage van de prosecco, franciacorta, champagne etc. perfect tot zijn recht. De Italesse Vertical serie is ook verkrijgbaar met een rode, witte, blauwe of paarse voet en steel. Wel alleen op aanvraag en het heeft een langere levertijd.

Extra informatie