Gorghi Tondi - Grillo Sicilia DOC BIO

Deze Grillo van Tenuta Gorghi Tondi is lichtgeel met groene reflecties en is circa 3-6 maanden gefermenteerd in roestvrijstalen vaten, daarna nog 2 maanden rijping in de fles. De geur is floraal, peer, meloen, citrus. Het smaakpalet is Fris, sappig, schonend, opwekkend, lichtvoetig, citrus en noten, mooi droog met aangename bitters.
De Grillo is uitstekend inzetbaar bij rauwe vis, schaal en schelpdieren, gegrild of gestoofde vis en diverse smaakrijke groeten, zoals asperges.
De Grillo druivenstokken staan op zand, klei en een onderbodem van kalk en handmatig geplukt.

Onderschiedingen:

Perswijn 2020/02 (maart – april): **** = zeer goed

  • Geur: floraal, peer, cantaloupe
  • Smaak: rond, sappig, ook fris, droog en licht notig

 9,95 incl. btw

Aanbieding!

Niet ver van Mazara del Vallo in het zuidwesten van Sicilië ligt Tenuta Gorghi Tondi, eigendom van de gezusters Annamaria en Clara Sala. Een fascinerende plek met uitzicht op de Middellandse Zee. De wijngaarden van Tenuta Gorghi Tondi worden omgeven door een natuurreservaat ‘Lago Preola e Gorghi Tondi’ dat sinds 1998 officieel erkend wordt door het Wereld Natuur Fonds (WWF). Verscholen in een vallei en bijna volledig aan het zicht onttrokken, ligt een verzameling van kleine meertjes die hun oorsprong te danken hebben aan corrosie van kalk. Dit zogeheten ‘karstlandschap’ is ontstaan doordat regen het land heeft uitgeholt. De natuurlijke oase vormt een toevluchtsoord voor beschermde vogels als reigers, haviken en wilde eenden. Naast dat het een pittoreske indruk achterlaat, is dit natuurreservaat van grote waarde voor de omliggende wijngaarden. Het is Tenuta Gorghi Tondi dan ook alles aan gelegen om in harmonie met als ook met repect voor de natuur de wijngaarden te bewerken. De wijnen kenmerken zich door hun zuivere en elegante stijl.

Extra informatie

Producent

Tenuta Gorghi Tondi

Land

Italië, Sicilië

Appelatie

Sicilia DOC

Druivenras

Catarratto

Jaargang

2019

Soort

Witte wijn

Serveertemp.

6-8° Celsius

Alcohol

12%

Inhoud Fles

0,75 CL