Gomba Boschetti - 'Boschetti' Barolo Sernie DOCG

De MGA (Menzione Geografica Aggiuntiva) “Boschetti” heeft bijna 24 hectare wijngaarden. De hoogten, de blootstelling en de grondsamenstelling zijn niet homogeen. Daarom heeft het wijnhuis Gomba Boschetti ervoor gekozen om deze specifieke Barolo “Boschetti” te noemen. Sernìe betekent in het Piemontese dialect ‘gekozen’, net als de druiven die voor deze wijn worden gebruikt. Gekozen tot het beste dat elke vintage ons geeft.

 37,95 incl. btw

De locatie van deze Barolo zit in de regio Cuneo-Piemonte. De wijngaarden staan 350 meter hoogte en bovenop de heuvel Boschetti met het uitzicht op het dorp Barolo. De bodem is grijs/witte mergel, rijk aan carbonaten en fijn zand van mariene oorsprong. Traditioneel produceert het wijnen die herkenbaar zijn aan de finesse, de intensiteit van de geur en de zachtheid van de tannines

Deze Barolo is gemaakt van 100% Nebbiolo, met wijnstokken ouder dan 10 jaar oud. Alles wordt handmatig geoogst, met selectie van de trossen. De druiven werden in oktober geoogst. Na zachte persing vind de maceratie op de huid gedurende bij 15 dagen en temperatuurgecontroleerde gisting, rijping in eiken eiken vaten en vervolgens in roestvrij staal. Na het bottelen verfijnt het in de fles. 38 maanden na de oogst is het klaar om te worden vrijgegeven.
Het resultaat is een Barolo die zowel elegant als krachtig is, met een intens boeket dat zich uitstrekt van rijpe rode bessen tot zoethout en kruidige tonen. De kleur is robijnrood met granaathints. Het boeket is persistent en doordringend met geuren van roos en zoethout en kruiden.

zachte destemming en pletten, maceratie op de huid gedurende bijna 15 dagen en temperatuurgecontroleerde gisting, rijping in eiken eiken vat en vervolgens in roestvrij staal. Na het bottelen verfijnt het in de fles. 38 maanden na de oogst is het klaar om te worden vrijgegeven. De smaak is elegant, krachtig en sober met terugkerende reukzin. Minerale kruidige afdronk.

Schenk deze Barollo in grote glazen (Italesse Vertial Large). Een Barolo wijn heeft zuurstof nodig om beter tot zijn recht te komen. Het is aan te raden om de wijn, tijdens het drinken, in het glas te draaien.
U zult genieten van de fascinerende evolutie van parfums en smaken.

Extra informatie

Producent

Gomba Boschetti

Land

Italië

Appelatie

Del Comune di Barolo, Piemonte

Druivenras

Nebbiolo

Soort

Biologisch, Rode wijn

Jaargang

2013

Serveertemp.

18° – 20° Celcius

Alcohol

14%

Inhoud Fles

0,75 CL