Gomba Boschetti - Barolo DOCG "Del Comune di Barolo"

Wat het betekent “del Comune di Barolo”?
Het idee achter MGA (Menzione Geografica Aggiuntiva) is om toe te staan dat wijnen worden bepaald op basis van hun exacte plaats van herkomst, waardoor de namen van kleinere, meer persoonlijke zones binnen de Benaming worden toegevoegd. De Barolo-zone omvat 181 MGA (inclusief 11 gemeentelijke) goedgekeurd door de nieuwe Disciplinaire voorschriften van 2010. “del Comune di Barolo” is een van de 11 gemeentelijke MGA-zones

 34,95 incl. btw

De lokatie van deze wijngaard bevind zich in Barolo, op het zuid/zuidwestelijke punt, op de helling van de heuvel boven het dorp en het kasteel. De wijngaard bevind zich op een hoogte van 285 – 310 meter boven zeeniveau. De bodem is kleigrond met mergel en kalksteen met zandige aders.

De Barolo DOCG is gemaakt van 100% Nebbiolo en de wijngaard is meer dan 10 jaar oud. De oogst wordt handmatig geplukt en geselecteerd. Maceratie vind plaats op schuilcontact gedurende 10-14 dagen en temperatuurgecontroleerde vergisting, Na de fermentatie wordt de wijn gerijpt in eiken houten vaten, vervolgens in roestvrijstalen tanks en, na het bottelen nog eens 38 maanden flesrijping.
De kleur van deze Barolo is robijnrood en doordrenkt met granaat highlights die zich ontwikkelen met de leeftijd van de wijn.
Het boeket is intens, etherisch van rijp fruit met tonen van roos en bramen, vergezeld van zoethout en kruiden naarmate de wijn zich ontwikkelt. De smaak is goed gestructureerd en elegant met een kruidige, minerale afdronk.

Schenk deze Barollo in grote glazen (Italesse Vertial Large). Een Barolo wijn heeft zuurstof nodig om beter tot zijn recht te komen. Het is aan te raden om de wijn, tijdens het drinken, in het glas te draaien.
U zult genieten van de fascinerende evolutie van parfums en smaken.

Extra informatie

Producent

Gomba Boschetti

Land

Italië

Appelatie

Del Comune di Barolo, Piemonte

Druivenras

Nebbiolo

Soort

Biologisch, Rode wijn

Jaargang

2015

Serveertemp.

18° – 20° Celcius

Alcohol

14%

Inhoud Fles

0,75 CL