Ferdinando Principiano - LAURA Barbera d'Alba DOC

De wijngaard “Boscareto”, van deze rode wijn bevind zich nabij Serralunga d’Alba in Piemonte. Het is gemaakt van 40+ jaar oude Barbera wijnstokken. De kleur van de wijn is donkerrood met paarse reflecties, Het heeft een expressieve neus, zwarte bosvruchten, pruimen en specerijen. De smaak is fris en sappige aanhef met de kenmerkende zuren van de barbera; geconcentreerd smaakpalet, veel rijp rood fruit, zwoel, licht rinzig, elegant met zachte en mooie ronde tannines.

Lekker bij vlees met een stevige, vettige structuur.

 

 15,50 incl. btw

De Ferdinando Principiano – Laura Barbera d’Alba is wijn van het Jaar 2018 geweest en Proefschrift beschreef het volgende: zeer zuivere wijn, spontaan vergist, minimaal sulfiet; veel fruit, fijne zuren en zachte tannines.

Onderscheidingen:

  • De Grote Hamersma 2019: (Score 8,5)
    Jaar op jaar in het proefglas. En iedere keer vrolijk stemmend. Een dartele,vrolijke, eerlijke, heerlijke, besjeszure, doordrinkbare, hoogglans kersen klaterende, levenslustige barbera. Tikje rijper, rijper en gevulder dit oogstjaar. Laura met wat rondingen. Misstaan haar niet. Verre van. 
  • De Grote Hamersma 2018: (Score 8,5)
    “Ha, daar hebben we de Barbera van Ferdinando Principiano weer. Die proef ik immer met plezier. 2011 al een feestje, al was het geen groot jaar voor het noorden. Ook 2013 was niet jippiedepippie maar dat vormde geen belemmering voor Ferdinando Principiano. Want kijk aan: 2015. Topjaar. Zodoende een dartele, vrolijke, eerlijke, heerlijke, besjeszure, doordrinkbare, hoogglans kersen klaterende, levenslustige Barbera.”
  • De Grote Hamersma 2016: (Score 8,5)
    “Ha, daar hebben we de Barbera van Ferdinando Principiano weer. Die proef ik immer met plezier. 2011 was al een feestje, al was het geen groot jaar voor het noorden. Ook 2013 was niet jippiedepippie, maar dat vormde geen belemmering voor Ferdinando Principiano. Die overigens beter Ferdinando Principale had kunnen heten. Is namelijk ten principale tegen kunstmest, herbiciden en pesticiden. Verbouwt daarom zijn Barbera-druiven biodynamisch. Is ten principale tegen het gebruik van gecultiveerde gisten en gebruikt dientengevolge wijngaard- en druiveneigen. En is ten principale tegen filteren. Omdat dit het pure karakter van de wijn aantast, En daar ben ik allemaal ten principale niet op tegen als zo iemand er ook in de praktijk lekkere wijn van maakt. Dartele, vrolijke, eerlijke, besjeszure, doordrinkbare, hoogglans kersen klaterende, levenslustige Barbera. En op de een of andere manier ook echt eentje om Laura te heten.”

Extra informatie

Producent

Ferdinando Principiano

Land

Italië

Appelatie

Barbera d’Alba D.O.C., Piemonte

Druivenras

Dolcetto

Jaargang

2017

Soort

Biodynamisch, Biologisch, Natuurwijn, Rode wijn

Alcohol

12,5%

Serveertemp.

16-18° Celsius

Inhoud Fles

0,75 CL