Ferdinando Principiano - Langhe Bianco DOC Timorasso

De wijngaard bevind zich in de Serravalle Langhe (Alta Langhe), 750 meter boven NAP. Het is gemaakt van Timorasso druiven. De kleur van de wijn is strogeel. De geur van de wijn is ingetogen (heeft tijd nodig om te ademen), citrus, groene kruiden en kweepeer. De aanhef is slank, daarna licht filmend, wit fruit, kruidige tonen, mooie zuren en een perfect gebalanceerd glas wijn

Lekker bij langoustine met appel, vadouvan, knolselderij en kerrie.

 21,95 incl. btw

De Ferdinando Principiano – Langhe Bianco DOC is gemaakt van 100% Timorasso, een inheemse druif uit de Piëmonte. Wijngaard is aangeplant in Alta Langhe, 750 meter boven NAP.

Timorasso is een inheemse druif uit de regio Pïemonte en was tot een aantal jaar geleden bijna uitgestorven. De druif is lastig te telen en geeft bovendien een laag rendement. Na de uitbraak van de phyloxeraplaag werd de Timorasso vrijwel helemaal verdreven door de Cortese. Gelukkig werd de druif herontdekt, met name in de regio Colli Tortonesi, nabij de stad Alessandria en Tortona.

Timorasso is van nature een rustieke druif met een kruidig en mineraal karakter. De druif gedijt het beste in een koeler klimaat. Om die reden heeft Ferdinando Principiano de druif aangeplant in een wijngaard nabij Serravalle Langhe in de Alta Langhe. De heuvels (750 meter boven NAP) zijn hier hoger dan in de Colli Tortonesi (300-400 meter boven NAP). Het relatief koele klimaat zorgt voor een zeer elegante Timorasso met mooie zuren en mineraliteit.

Extra informatie

Producent

Ferdinando Principiano

Land

Italië

Appelatie

Langhe Nebbiolo DOC, Piemonte

Druivenras

Nebbiolo

Jaargang

2019

Soort

Biodynamisch, Biologisch, Natuurwijn, Witte wijn

Alcohol

14,5%

Serveertemp.

10-12° Celsius

Inhoud Fles

0,75 CL