Ferdinando Principiano - DOSSET Vino Rosso (100% Dolcetto)

“Dosset” (Dolcetto in het lokale dialect) kan als een symbolische wijn worden beschouwd. Met slechts 10,5% alcohol is deze Dolcetto een lichtvoetige, geurige en frivole rode wijn voor elke dag. De smaak is fris, sappig, lichtvoetig met accent op het fruit. Een typische landwijn met frisse zuren en fruitig smaakpalet. Toegankelijk stijl die het beste wat koeler gedronken kan worden.

De druiven zijn afkomstig van de wijngaarden Sant’Anna en San Martino nabij Monforte d’Alba. Wijnmaker Ferdinando Principiano voegt geen sulfiet toe aan deze wijn, waardoor de wijn zijn zuivere, elegante en natuurlijke karakter behoudt.

“Dosset” is een karakteristieke landwijn die Principiano heeft gemaakt met het doel dat wijndrinkers niet vergeten dat de “Langhe del Barolo” ook een wijnregio is van wijnen voor alledag.

 

 

 10,50 incl. btw

De Ferdinando Principiano – DOSSET Vino Rosso is gemaakt van 100% Dolcetto. Het is een frisse en stuivende rode wijn met een zuiver karakter, fruitig en floraal bouquet, sappig smaakpalet. Het is een vin naturel – natuurwijn en ongefilterd.

Extra informatie

Producent

Ferdinando Principiano

Land

Italië

Appelatie

Piemonte, Vino Rosso (landwijn)

Druivenras

Dolcetto

Jaargang

2019

Soort

Biodynamisch, Biologisch, Natuurwijn, Rode wijn

Alcohol

10,5%

Serveertemp.

14-16° Celsius

Inhoud Fles

0,75 CL