Elisabetta Abrami - Franciacorta DOCG Rosé Brut

Elisabetta Abrami is een relatief nieuwe producent binnen Franciacorta met grote ambities en een duidelijke visie: het produceren van kwalitatief hoogstaande en biologische franciacorta’s met een relatief hoog gehalte pinot nero druiven. Alle druiven worden inmiddels volledig biologisch geteeld, Elisabetta heeft na een vijfjarige conversieperiode om de grond te reinigen, in 2010 dan ook haar certificering afgerond.

Zowel voor wat betreft de maximale opbrengst die van het land gehaald mag worden als de minimale tijd voor de tweede vergisting, heeft Franciacorta de strengste regels in de wereld van mousserende wijn.

Het streven van franciacorta om – op het gebied van kwaliteit binnen mousserende wijnen – de meest toonaangevende regio in Italië te worden, is in 1995 beloond met een toekenning van de DOCG status. Hiermee was franciacorta de eerste mousserende wijn die deze hoogste Italiaanse denominatie heeft ontvangen.

 29,95 incl. btw

Dit is eén van de toprosé’s in Franciacorta. De specialisatie van Elisabetta Abrami is Pinot Nero, wat bijzonder is in het Chardonnay-gedomineerde Franciacortagebied. Deze Rosé Brut Franciacorta bevat 70% pinot nero druiven. De 30% chardonnay zorgt voor extra frisheid en finesse. Het bouquet is intrigerend en stevig, met gebalanceerd rood fruit zoals kers en bramen, zonder overdreven te worden. De smaak van deze rosé franciacorta is perfect gebalanceerd, met een uitstekend gedoseerd rood fruit en een mooie frisheid. Eén van de best rosé’s die je gaat vinden in franciacorta. Goede structuur, lange afdronk en nodigt uit om meer te drinken.
De bubbels zijn fijn en blijven lang hangen in de mond.

Tijdens het Proefschrift Concours van 2013 én 2014 verkozen tot ‘Rosé mousserende wijn van het jaar’.

De restsuiker off dosage is 12 gr/l.

Doordat dit een droge wijn is met uitstekende structuur en kracht door het hoge gehalte pinot nero, zeer geschikt om de hele maaltijd door te drinken.

Extra informatie

Producent

Elisabetta Abrami

Land

Italië

Appelatie

Franciacorta DOCG

Druivenras

Chardonnay, Pinot Nero

Soort

Biologisch, Mousserend, Witte wijn

Serveertemp.

8-10° Celsius

Alcohol

12,5%

Inhoud Fles

0,75 CL