Elisabetta Abrami - Franciacorta DOCG Millesimato Pas Dosè

Elisabetta Abrami is een relatief nieuwe producent binnen Franciacorta met grote ambities en een duidelijke visie: het produceren van kwalitatief hoogstaande en biologische franciacorta’s met een relatief hoog gehalte pinot nero druiven. Alle druiven worden inmiddels volledig biologisch geteeld, Elisabetta heeft na een vijfjarige conversieperiode om de grond te reinigen, in 2010 dan ook haar certificering afgerond.

Zowel voor wat betreft de maximale opbrengst die van het land gehaald mag worden als de minimale tijd voor de tweede vergisting, heeft Franciacorta de strengste regels in de wereld van mousserende wijn.

Het streven van franciacorta om – op het gebied van kwaliteit binnen mousserende wijnen – de meest toonaangevende regio in Italië te worden, is in 1995 beloond met een toekenning van de DOCG status. Hiermee was franciacorta de eerste mousserende wijn die deze hoogste Italiaanse denominatie heeft ontvangen.

 32,50 incl. btw

Deze Franciacorta D.O.C.G. Millesimato Pas Dosè wordt gemaakt van een selectie van de wijngaarden van Elisabetta Abrami. De samenstelling is 80% chardonnay en 20% pinot nero. Na een tweede vergisting van minstens 36 maanden, wordt na het verwijderen van de gist een ‘liquer d’expedition’ die uitsluitend uit wijn bestaat. Hierdoor ontstaat een natuurlijke wijn die als geen ander het karakter van Elisabetta Abrami Franciacorta tot uiting brengt. Er zit minder dan 2 gr/l restsuiker in deze Pas Dosè.

Geuren van toast, en gebrande amandelen. De smaak is uiteraard droog, flink hoog in de zuren, heel veel frisheid en lengte. De mousse is zeer fijn en lang aanhoudend.

Millesimato jaargang: 2011

Extra informatie

Producent

Elisabetta Abrami

Land

Italië

Appelatie

Franciacorta DOCG

Druivenras

Chardonnay, Pinot Nero

Soort

Biologisch, Mousserend, Witte wijn

Serveertemp.

8-10° Celsius

Alcohol

12,5%

Inhoud Fles

0,75 CL