Elisabetta Abrami – Franciacorta DOCG Millesimato Blanc De Noir Extra Brut

Elisabetta Abrami is een relatief nieuwe producent binnen Franciacorta met grote ambities en een duidelijke visie: het produceren van kwalitatief hoogstaande en biologische franciacorta’s met een relatief hoog gehalte pinot nero druiven. Alle druiven worden inmiddels volledig biologisch geteeld, Elisabetta heeft na een vijfjarige conversieperiode om de grond te reinigen, in 2010 dan ook haar certificering afgerond.

Zowel voor wat betreft de maximale opbrengst die van het land gehaald mag worden als de minimale tijd voor de tweede vergisting, heeft Franciacorta de strengste regels in de wereld van mousserende wijn.

Het streven van franciacorta om – op het gebied van kwaliteit binnen mousserende wijnen – de meest toonaangevende regio in Italië te worden, is in 1995 beloond met een toekenning van de DOCG status. Hiermee was franciacorta de eerste mousserende wijn die deze hoogste Italiaanse denominatie heeft ontvangen.

 34,50 incl. btw

Deze franciacorta Millesimato Blanc De Noir wordt gemaakt met uitsluitend biologisch geteelde Pinot Nero druiven. De Pinot Nero wordt handmatig en in kleine kratjes geoogst en krijgt na een vergisting ‘in wit’ een lange tweede vergisting op de fles van 50 maanden. Het resultaat een verfijnde franciacorta met een prachtige frisheid en diepgang.

Blanc de Noir is een zeldzaamheid in Franciacorta. Dit wijngebied is namelijk aangeplant met 85% Chardonnay druiven. Elisabetta Abrami heeft echter een voorliefde voor Pinot Noir en een aantal zeer mooie percelen voor deze druif. Vandaar dat deze wijn van 100% Pinot Noir dan ook de grote trots van Elisabetta Abrami is!

Je ruikt een bloemig bouquet met honing, brioche, geconfijte kers. De smaak is elegant met een uitstekende balans. De bubbel is verfijnd en lang aanhoudend. De wijn is lekker als aperitief of met verschillende voorgerechten met bijvoorbeeld wit vlees.

Er zit minder dan 6 gr/l restsuiker in deze Millesimato Blanc De Noir.

Millesimato jaargang: 2010

Extra informatie

Producent

Elisabetta Abrami

Land

Italië

Appelatie

Franciacorta DOCG

Druivenras

Pinot Nero

Soort

Biologisch, Mousserend, Witte wijn

Serveertemp.

8-10° Celsius

Alcohol

12,5%

Inhoud Fles

0,75 CL