Elisabetta Abrami - Franciacorta DOCG Brut

Elisabetta Abrami is een relatief nieuwe producent binnen Franciacorta met grote ambities en een duidelijke visie: het produceren van kwalitatief hoogstaande en biologische franciacorta’s met een relatief hoog gehalte pinot nero druiven. Alle druiven worden inmiddels volledig biologisch geteeld, Elisabetta heeft na een vijfjarige conversieperiode om de grond te reinigen, in 2010 dan ook haar certificering afgerond.

Zowel voor wat betreft de maximale opbrengst die van het land gehaald mag worden als de minimale tijd voor de tweede vergisting, heeft Franciacorta de strengste regels in de wereld van mousserende wijn.

Het streven van franciacorta om – op het gebied van kwaliteit binnen mousserende wijnen – de meest toonaangevende regio in Italië te worden, is in 1995 beloond met een toekenning van de DOCG status. Hiermee was franciacorta de eerste mousserende wijn die deze hoogste Italiaanse denominatie heeft ontvangen.

 23,45 incl. btw

Beschikbaar via nabestelling

Deze Franciacorta DOCG Brut, van Elisabetta Abrami, is een blend op basis van 80% Chardonnay en 20% Pinot Nero druiven zonder een houtopvoeding. De pinot nero geeft deze brut een aangename structuur.

Zuivere neus met broodkorst, vanille en frisse hinten van citrus. De smaak van deze brut is fris, maar complex, met aroma’s van citrus en toast. De pinot nero uit zich door structuur en een lichte hint van fris rood fruit. Deze wijn is aangenaam doordrinkbaar en interessant genoeg om nooit te vervelen

De restsuiker off dosage is 7 gr/l. (droger dan de Saten Brut)

Deze wijn is een prima aperatief, maar komt helemaal tot zijn recht bij vele gerechten op basis van verse vis en schelp- & schaaldieren.

Extra informatie

Producent

Elisabetta Abrami

Land

Italië

Appelatie

Franciacorta DOCG

Druivenras

Chardonnay, Pinot Nero

Soort

Biologisch, Mousserend, Witte wijn

Serveertemp.

8-10° Celsius

Alcohol

12,5%

Inhoud Fles

0,75 CL