Donatella Colombini - 'IOsonoDONATELLA' Brunello di Montalcino DOCG

“Ik heb er altijd van gedroomd om een ​​perfect harmonieuze wijn te produceren”, zegt Donatella Cinelli Colombini die ons presenteert met de Brunello 2013 waaraan ze haar naam IOsonoDONATELLA heeft willen geven “een unieke wijn met zijdeachtige tannines en een doorweken aroma van kleine rijpe rode bessen. Een krachtige wijn die tientallen jaren meegaat, maar ook zeer aangenaam is voor degenen die besluiten om hem vandaag te drinken”.
Slechts 600 flessen uitsluitend gemaakt in de beste wijnjaren.

IOsonoDONATELLA is een meesterwerk, iets zeldzaams en exclusiefs, waarbij de Toscaanse wijnproducent haar dromen en haar geschiedenis heeft opgenomen. Het is gemaakt op de noordelijke helling van Montalcino, van de druiven van een kleine wijngaard genaamd Ardita, in een prachtig zonnig gebied. Hier in het Casato Prime Donne-wijnhuis is het bijna drie jaar gerijpt in eikenhouten vaten van 5-7 hl, deze zijn handgemaakt door 4 Franse ambachtelijke werkplaatsen. De vaten met deze Brunello hebben rode keramische harten erop, zodat iedereen, met name het personeel in de kelder, ze beschuldigt en zodat er geen vermenging is met wijn uit de andere vaten. Voordat hij in de fles ging, bleef de wijn zes maanden in een kaal, betonnen eivormig vat om zuurstof te krijgen en nog meer fluweelachtig te worden. Een vleugje elegantie, maar ook een terugkeer naar het verleden en naar oude Toscaanse tradities die minstens 500 jaar teruggaan.

De verpakking van IOsonoDONATELLA vertelt het persoonlijke verhaal van Donatella Cinelli Colombini. De glazen fles is bedekt met sterren die schijnen in het licht, en in het midden worden ze een ring met binnenin een gouden wapen. Donatella bestudeerde als jonge vrouw middeleeuwse juwelen en ook stempels in ringen. In de verpakking bevat de fles en opent het als een bloem, er zijn veel verwijzingen naar de lokale geschiedenis, het patroon aan de buitenkant vertegenwoordigt in feite Pienza-doek, een oud materiaal met kleine ruitvormen dat goed zichtbaar is in de Maestà (1311) door Duccio di Buoninsegna.

 177,50 incl. btw

Op voorraad (kan nabesteld worden)

Deze geselecteerde Brunello di Montalcino DOCG Prime Donne is gemaakt van 100% Sangiovese en heeft twee en een half jaar in grote eiken vaten gerijpt. De kleur is mooi briljant en diep robijnrood. De geur is intens, fijn en kruidig. De smaak is droog, warm, robuust, harmonieus, blijft mooi lang in de mond hangen.

Jaargang: 2013

Extra informatie

Producent

Donatella Cinelli Colombini

Land

Italië

Appelatie

Brunello di Montalcino DOCG

Druivenras

Sangiovese

Jaargang

2013

Soort

Rode wijn

Serveertemp.

16-18° Celsius

Alcohol

12,5%

Inhoud Fles

0,75 CL