Donatella Colombini – Brunello di Montalcino DOCG

336 hectare op de heuvels tegenover Montalcino en de Brunello, Chianti Classico en het gebied van Nobile di Montepulciano.
Een kruispunt van geweldige rode wijnen. Een land dat witte truffels en een buitengewone extra vierge olijfolie oplevert, overgenomen door Donatella Cinelli Colombini in 1998. Momenteel groeien we bij Fattoria del Colle 160 hectare graangewassen, 6 hectare olijfgaarden en 17 hectare wijngaarden met Sangiovese, Merlot- en Traminer-variëteiten, evenals Foglia Tonda, een oude autochtone wijnstok die meer dan een eeuw is verlaten, die we opnieuw hebben gelanceerd. De hoogte van de Colle op 204 m boven de zeespiegel en het grote verschil in temperatuur tussen dag en nacht als gevolg van de nabijheid van de “Crete Senesi” bepalen de bijzondere rijkdom aan aroma’s in de wijnen van dit gebied die intens, complex en buitengewoon fijn zijn.

 47,95 incl. btw

Slechts 5 resterend op voorraad (kan nabesteld worden)

Deze Brunello di Montalcino wijn is afkomstig van zes kleine wijngaarden in een gebied van 10 hectare rond een stenen gebouw dat in de 16e eeuw werd gebouwd door de voorouders van Donatella Cinelli Colombini, “Casato Prime Donne” in Montalcino. Hier rijpt de Brunello minstens twee jaar in eiken vaten.

De Brunello di Montalcino is gemaakt van 100% Sangiovese en heeft een donker robijnrode kleur, dat na veroudering een granaat kleur krijgt. De geur is vol, rijk, fijn, herinnerend aan kruiden en kleine rode vruchten. De smaak is vol, intens, harmonieus en warm.

Extra informatie

Producent

Donatella Cinelli Colombini

Land

Italië

Appelatie

Brunello di Montalcino DOCG

Druivenras

Sangiovese

Jaargang

2015

Soort

Rode wijn

Serveertemp.

16-18° Celsius

Alcohol

12,5%

Inhoud Fles

0,75 CL