Domaine Paul Schneider - Riesling 'Grand Cru Eichberg'

Grand Cru Eichberg:
De Grand Cru Eichberg is 58 hectare groot en ligt op een heuvel van 200 tot 340 meter hoog, tussen Eguisheim en Husseren-les-Chateaux. Deze wijngaard ligt aan de voet van de drie kastelen en wordt beschut door de uitlopers van de Vogezen. De Eichberg kent een bijzonder droog en warm microklimaat. Dit was de plek waar de Romeinen de eerste wijnranken in de Elzas aanplanten. In de 11e eeuw had ook de enige paus die uit de Elzas afkomstig was Leo IX hier een wijngaard. In 1983 kreeg de Eichberg de verdiende Grand Cru status. Het terroir bestaat uit kiezels, mergel en kalk. Gewurztraminer is het druivenras dat hier het meest voorkomt. Op afstand gevolgd door Riesling en Pinot Gris. De wijnen afkomstig van de Eichberg staan bekend om hun zeer fruitige karakter en finesse.

Oogstjaren kunnen gedurende het jaar wijzigen. Het kan voorkomen dat je een nieuwe jaargang (oogstjaar) of een mix van 2 jaargangen geleverd krijgt. Dit heeft alles te maken dat er een beperkte voorraad is. Paul Schneider is een kleine producent en we krijgen maar een beperkt aantal voorraad geleverd.

19,95 incl. btw

Slechts 4 resterend op voorraad (kan nabesteld worden)

Deze Riesling Grand Cru Eichberg van Paul Schneider is een fijne droge Riesling met prachtige zuren. De wijn is nog relatief jong en heeft nu een fris karakter met een mooie fruit expressie van citrus en appel. Naarmate de wijn ouder wordt ontpopt zich een zeer complex mineraal karakter en meer tonen van tropisch fruit. Deze Riesling Grand Cru Eichberg is een echte gastronomische wijn. In combinatie met het juiste gerecht komt de Eichberg echt tot zijn recht. Probeer eens met zeebaars of een mul in pancetta met citroen en rozemarijn. Ook heerlijke bij een traditionele Elzasser zuurkoolschotel. Deze Riesling heeft een goed bewaarpotentieel, als je het geduld kunt opbrengen om een paar flessen voor enkele jaren weg te leggen wordt je geduld zeker beloond.

Op dronk:
Nu tot 2024

Droog – Zoet indicatie:
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Onderscheiding:

  • De Grote Hamersma 2018: 9- “Mevrouw Hamersma had een mooie zuurkool gemaakt. Voor de verandering eens geen worst maar zalm erbij. In de wijnklimaatkast kon ik mij deze proeffles herinneren. Na eerst de ‘droge’ proefnotities te hebben gemaakt (mediumdroog, rijpe appel, peer, citrus, amandel, tropentikje, enorm levendig en kraakheldere zuren na) het restant van de proeffles bij de maaltijd geschonken. Kaarsje gebrand. Maar het kan ook dat dat al op tafel stond. Mevrouw Hamersma is erg van gezellig.”
  • Wijngekken wijnblog april 2016: 16.4 Wow, wat een smaak en intensiteit. Zoete honing met de krachtige (maar ronde) Riesling – groene appel – zuren. Lees hele review
  • Perswijn Magazine septemer 2016: 15 Grapefruit, perzik en peer, appel, manderijn, stevig en droog, mooie zuren en bitters.
  • Médaille d’Or 90+ wijngids 2016 Gilbert&Gaillard

Extra informatie

Producent

Domaine Paul Schneider

Land

Frankrijk

Appelatie

AOC Alsace

Druivenras

Riesling

Jaargang

2014, 2016

Soort

Witte wijn

Serveertemp.

10-12° Celsius

Alcohol

12,5%

Inhoud Fles

0,75 CL