Domaine Paul Schneider - Pinot Gris

Het wijnhuis van Paul Schneider bevindt zich in het centrum Eguisheim. In een prachtig historisch pand dat ooit eigendom was van het bisdom van Straatsburg. De familie Schneider heeft een rijke traditie, sinds 1663 zijn ze actief in de Elzasser wijnbouw. Ze beschikken over totaal 14 hectare aan wijngaarden waaronder een aantal prestigieuze Grand Cru’s. De familie Schneider werkt met zorg voor de natuur aan de basis van hun prachtige wijnen. In hun wijnen staat het karakter van het druivenras en het terroir centraal. Ze combineren traditionele methode’s met moderne techniek. De druiven worden met de hand geplukt en langzaam geperst met een pneumatische pers. De wijnen worden spontaan vergist in RVS-tanks met volledige temperatuurcontrole, om vervolgens te mogen rijpen op 100 jaar oude grote eikenhouten vaten. In het hele proces worden op een kleine hoeveelheid sulfiet na geen toevoegingen gebruikt en ook geen dierlijke producten.

Oogstjaren kunnen gedurende het jaar wijzigen. Het kan voorkomen dat je een nieuwe jaargang (oogstjaar) of een mix van 2 jaargangen geleverd krijgt. Dit heeft alles te maken dat er een beperkte voorraad is. Paul Schneider is een kleine producent en we krijgen maar een beperkt aantal voorraad geleverd.

12,95 incl. btw

Deze Pinot Gris van Paul Schneider is en Pinot Gris met aroma’s van abrikoos, lychee, wat citrus maar ook van kruidkoek een een lichte rooktoon. Een wijn met een weelderig karakter en zachte zuren die de wijn voldoende frisheid meegeeft.

Een heerlijke Pinot Gris die ook gastronomisch breed inzetbaar is. Geheel terecht bekroond met een gouden medaille op het wijnconcours van Macon. Harold Hamersma was ook onder de indruk en noteerde een 9- voor deze Pinot Gris. De wijn heeft een groot potentieel en als je deze Pinot Gris nog een jaar laat liggen wordt deze alleen maar beter. Kortom een heerlijke Pinot Gris voor de echte liefhebber.

Op dronk:
Nu tot 2022

Droog – Zoet indicatie:
1 2 ►3 4 5 6 7 8 9

Onderscheiding:

  • Perswijn februari 2019: **** “mirabelle, bloemig, kruidig, honing, sappig, restzoetje, goede zuren en balans.”
  • De Grote Hamersma 2019: 9- De toevoeging “demi-sec”zou op het etiket niet misstaan. Van rijpheid bulkend fruit. Mooiste dag voor de perzik. Rijpste voor de abrikoos. Gele pruimen volop glanzend. Appelbeignets met poedersuiker. Gember en ananas.”
  • Medaille d’Or Concours vins des France Macon 2017.

Extra informatie

Producent

Domaine Paul Schneider

Land

Frankrijk

Appelatie

AOC Alsace

Druivenras

Pinot Gris

Jaargang

2017

Soort

Witte wijn

Serveertemp.

10-12° Celsius

Alcohol

13%

Inhoud Fles

0,75 CL

Andere suggesties…