Domaine Paul Schneider - Pinot Gris 'Grand Cru Steinert'

Grand Cru Steinert ligt ten zuiden van Pfaffenheim en heeft een oppervlakte van 38,90 ha. De bodem bestaat bijna in zijn geheel uit kalksteen, vandaar de naam Steinert (stenen). Op de Grand Cru heuvel staat vooral Pinot Gris, Gewurztraminer en Riesling. De wijngaard werd al in 1150 voor het eerst beschreven, toen was deze in handen van het Benedictijnse klooster van Muri en van de bisdommen van Bazel en Straatsburg. Op de Grand Cru Steinert is ook een pelgrimsoord gevestigd. De aan Maria gewijde kapel trekt jaarlijks veel bezoekers. De legende gaat dat de duivel de kapel wilde vernietigen, maar dat God dit wist te voorkomen. De afdruk van klauw van de duivel is hier nog steeds te vinden. De Steinert staat bekend om zeer volle wijnen met complexe aroma’s. De wijnen afkomstig van Grand Cru Steinert moeten de tijd krijgen om zich te ontwikkelen.

Oogstjaren kunnen gedurende het jaar wijzigen. Het kan voorkomen dat je een nieuwe jaargang (oogstjaar) of een mix van 2 jaargangen geleverd krijgt. Dit heeft alles te maken dat er een beperkte voorraad is. Paul Schneider is een kleine producent en we krijgen maar een beperkt aantal voorraad geleverd.

 19,95 incl. btw

Uitverkocht

We sturen jouw een e-mail als dit product weer op voorraad is.

Pinot Gris afkomstig van de Grand Cru Steinert, beroemd vanwege de fantastische Pinot Gris wijnen die hier vandaan komen. Geniet van gekonfijt fruit, peer, zuidvruchten en mineraliteit. Oogstjaar 2016 kenmerkt zich door een goede balans in de wijn. Wijnen afkomstig van de Grand Cru Steinert hebben tijd nodig om zich te ontwikkelen. We adviseren om deze wijn nog even te laten liggen om volledig tot zijn recht te komen. Wil je deze wijn jong drinken dan adviseren wij het om deze wijn te karafferen.

Op dronk:
Nu tot 2026

Droog – Zoet indicatie:
1 2 3 ►4 5 6 7 8 9

Onderscheiding:

  • Medaille d’Or 90+ Gilbert&Gaillard wijngids 2015
  • Wijnblog 3Wijngekken beoordeelde deze Pinot Gris met 15 punten. Lees hier de volledige review

Extra informatie

Producent

Domaine Paul Schneider

Land

Frankrijk

Appelatie

AOC Alsace

Druivenras

Pinot Gris

Jaargang

2016

Soort

Witte wijn

Serveertemp.

10-12° Celsius

Alcohol

13%

Inhoud Fles

0,75 CL