Domaine Paul Schneider - Gewurztraminer Vendanges Tardives

Het wijnhuis van Paul Schneider bevindt zich in het centrum Eguisheim. In een prachtig historisch pand dat ooit eigendom was van het bisdom van Straatsburg. De familie Schneider heeft een rijke traditie, sinds 1663 zijn ze actief in de Elzasser wijnbouw. Ze beschikken over totaal 14 hectare aan wijngaarden waaronder een aantal prestigieuze Grand Cru’s. De familie Schneider werkt met zorg voor de natuur aan de basis van hun prachtige wijnen. In hun wijnen staat het karakter van het druivenras en het terroir centraal. Ze combineren traditionele methode’s met moderne techniek. De druiven worden met de hand geplukt en langzaam geperst met een pneumatische pers. De wijnen worden spontaan vergist in RVS-tanks met volledige temperatuurcontrole, om vervolgens te mogen rijpen op 100 jaar oude grote eikenhouten vaten. In het hele proces worden op een kleine hoeveelheid sulfiet na geen toevoegingen gebruikt en ook geen dierlijke producten.

Oogstjaren kunnen gedurende het jaar wijzigen. Het kan voorkomen dat je een nieuwe jaargang (oogstjaar) of een mix van 2 jaargangen geleverd krijgt. Dit heeft alles te maken dat er een beperkte voorraad is. Paul Schneider is een kleine producent en we krijgen maar een beperkt aantal voorraad geleverd.

34,95 incl. btw

Beschikbaar via nabestelling

Deze Vendanges Tardives is een waar meesterwerk van overrijpen Gewurztraminer druiven van een perceel nabij Eguisheim. Oogstjaar 2015 was uitzonderlijk goed voor late oogst Gewurztraminer. De suikerconcentratie en het begin van de edele rotting (Botrytis Cinerea) geven deze wijn macht, rijkdom en krachtige aroma’s van specerijen, gekonfijte ananas, zoete lychee en toffee. Zeer elegante wijn die je kan drinken als aperitief, bij een dessert, een blauwe schimmelkaas of bij patés . De meest exclusieve wijn in ons assortiment. Een wijn voor bij bijzondere gelegenheden. Deze ontwikkelt zich de komende jaren nog verder op fles. Is minimaal 15 jaar te bewaren in de wijnkelder. Is de fles niet in één avond leeg? Geen probleem je kan de wijn makkelijk tien dagen na openen nog drinken.

Op dronk:
Nu tot 2030

Droog – Zoet indicatie:
1 2 3 4 5 6 7 ►8 9

Extra informatie

Producent

Domaine Paul Schneider

Land

Frankrijk

Appelatie

AOC Alsace

Druivenras

Gewurztraminer

Jaargang

2015

Soort

Dessertwijn, Witte wijn

Serveertemp.

10-12° Celsius

Alcohol

13,5%

Inhoud Fles

0,75 CL

Andere suggesties…