Ciccio Caffè - Caffè Decaffeinato

Infine un decaffeinato – eindelijk een decaf-koffie. Een single origin uit Peru die écht goed smaakt!
Deze cafeïnevrije koffiebonen komen uit Peru en zijn behandeld met de “Zwitserse methode”. Een indirecte methode waarbij groene koffiebonen in heet water gelegd worden. Het watermengsel wordt door een koolfilter gepompt om de cafeïne te verwijderen. Er geen zijn dus geen chemicaliën nodig. Een duurder proces, maar veel beter voor milieu, gezondheid en smaak.

De medium dark gebrande koffiebonen behouden zo ook hun bijzondere karakter. Je proeft licht notige smaken van amandel en gebrande hazelnoten, met een twist van specerijen.

Intensiteit: 4/6

 12,50 21,95 incl. btw

Wissen

Premium espresso koffiebonen van Ciccio Caffè zijn geïnspireerd op de Italiaanse espressokoffie. Ciccio Caffè gelooft dat koffie meer is dan alleen een warm drankje: het is een cultuur, een traditie, een kunst, een passie – en vooral beleving.

Waarom Ciccio Caffè
Alle koffiebonen worden met zorg geselecteerd, uit verschillende delen van diverse landen. Kwaliteit staat bij Ciccio Caffè voorop, daarom hebben zij altijd een beperkt aantal zakken met bonen op voorraad. De verse koffiebonen worden ambachtelijk en kleinschalig gebrand op slow-roast methode, zo halen zij het beste uit de koffiebonen. Zij beschikken over een team van experts, die van Midden-Amerika tot aan het verre oosten zoeken naar de meest verse kwalitatief beste bonen om in te kopen en te branden.

Na het branden worden de koffiebonen zo snel mogelijk verpakt in speciale aroma behoudende zakken, hierdoor schenkt u voor al uw koffieliefhebbers een heerlijke, verse kop koffie of espresso op elk moment van de dag. Kwaliteit staat bij Ciccio Caffè voorop.

Duurzame koffie?
Ciccio Caffè kiest voor duurzame koffie. Dat is beter voor natuur en milieu, én zorgt ervoor dat koffieboeren een eerlijke prijs krijgen en onder veilige omstandigheden kunnen werken. Daarom zijn al haar koffiebonen UTZ en Rainforest Alliance gecertificeerd.

Hoeveel gram koffie wordt er gebruikt voor een kopje koffie?
Voor een ideale espresso gebruik je gemiddeld 7 gram gemalen koffie.
Weetje: Gemalen koffie blijft minder lang houdbaar (gemiddeld 1 week) dan koffiebonen.

Extra informatie

Gewicht Niet beschikbaar
Koffiemerk

Ciccio Caffè

Koffie samenstelling

100% Arabica, single origin

Koffie roasting

Medium dark

Koffiesoort

Bonen

Koffie aroma

Delicaat en intens

Koffie body

Medium

Koffie smaak

ichte, notige amandel en gebrande hazelnoten met een twist van specerijen

Prijs per kopje

7 gram koffie: €0,14

Land

Nederland