Ciccio Caffè - Alessandro Selezione

“Alessandro Selezione” is een heerlijke melange met aandacht voor pittig en krachtig. Een lekkere pittige koffie met tonen van chocolade en bloemig, fruitige aroma’s en een stevige crema. Een mooie melange gemaakt van Arabica en Robusta uit Indonesië.

De koffiebonen zijn donker gebrand (ook wel dark roast genaamd) en krijgen hierdoor een mooie bruine kleur. In de smaak zit een licht bittertje en hints van chocola. Een lekkere espresso met een dikke stevige crema! Lekker op elk moment van de dag en ook goed om er cappuccino te maken.

Intensiteit: 6/6

 11,95 21,50 incl. btw

Aanbieding!

Premium espresso koffiebonen van Ciccio Caffè zijn geïnspireerd op de Italiaanse espresso koffie. Zij geloven dat koffie meer is dan alleen een warm drankje: het is een cultuur, een traditie, een kunst, een passie – en vooral een beleving.

Waarom Ciccio Caffè
Alle koffiebonen worden met zorg geselecteerd, uit verschillende delen van diverse landen. Kwaliteit staat bij Ciccio Caffè voorop, daarom hebben zij altijd een beperkt aantal zakken met bonen op voorraad. De verse koffiebonen worden ambachtelijk en kleinschalig gebrand op slow-roast methode, zo halen zij het beste uit de koffiebonen. Zij beschikken over een team van experts, die van Midden-Amerika tot aan het verre oosten zoeken naar de meest verse kwalitatief beste bonen om in te kopen en te branden.

Na het branden worden de koffiebonen zo snel mogelijk vacuüm verpakt in speciale aroma behoudende zakken, hierdoor schenkt u voor al uw koffieliefhebbers een heerlijke, verse kop koffie of espresso op elk moment van de dag. Kwaliteit staat bij Ciccio Caffè voorop.

Duurzame koffie?
Koffiebonen komen uit tropen, waar boeren vaak werken onder slechte omstandigheden. Wij vinden het belangrijk dat de boerengezinnen die rondkomen van de koffieteelt een eerlijke prijs krijgen voor hun bonen. Door te kiezen voor duurzame koffie kunnen wij samen zorgen voor een betere milieu en een mooie toekomst voor de koffietelers.
Onze koffiebonen zijn UTZ en Rainforrest Alliance gecertificeerd.

Hoeveel gram koffie wordt er gebruikt voor een kopje koffie?
Voor een ideale espresso hoor je gemiddeld 7 gram gemalen koffie te gebruiken.

Extra informatie

Gewicht N/B
Koffiemerk

Ciccio Caffè

Koffie samenstelling

100% Arabica, Melange

Koffie roasting

Dark

Koffiesoort

Bonen

Koffie aroma

Delicaat en intens

Koffie body

Vol en goede crèmalaag

Koffie smaak

Tonen van chocolade en zacht bloemige, fruitige aroma’s

Prijs per kopje

7 gram koffie: €0,14

Land

Nederland