Castello di Montegiove - Mi Mo So DOC

Het kasteel van Montegiove neemt ook actief deel aan een lokaal project gericht op het herstel van oude, historische wijnstokken. Veel van deze variëteiten zijn bijna verdwenen uit de wijngaarden in het gebied en ze zijn in feite een van de drijvende krachten achter een lokaal initiatief om oude wijnstokken in Umbrië nieuw leven in te blazen.

Dit initiatief is in samenwerking met het ministerie van Landbouw en een twee jaar durende zoektocht heeft geleid tot het blootleggen van meer dan 50 verschillende planten. Sommige van deze opnieuw ontdekte wijnstokken komen overeen met reeds bekende variëteiten, terwijl andere variëteiten onbekend lijken. Een verzameling van historische wijnstokken, zowel van rode als witte druiven, is op het landgoed gevestigd om dergelijke waardevolle genetische bronnen te behouden, waardoor er ampelografische studies en micro-vinificatie mogelijk zijn.

11,99 incl. btw

Slechts 5 resterend op voorraad

De Mi.Mo.So. is vernoemd naar de markiezen Misciattelli Mocenigo Soranzo, die al sinds 1780 een passie hebben voor het produceren van speciale wijnen met veel respect voor traditie en het land waarop de wijngaard staat. De Mi.Mo.So. is een mooie blend van 40% Sangiovese, 30% Merlot en 30% Montepulciano (lokaal Morellone genoemd). Elke wijngaard en elke variëteit wordt afzonderlijk gevinifieerd.

De Sangiovese en Montepulciano most hebben een rijping gehad van minimaal 12 maanden op houten vaten van Sloveens eiken en frans eiken barriques en een deel van de Montepulciano en demMerlot worden in tonneaux 12 maanden oud gerijpt. Daarna word de wijn nog eens minimaal 24 maanden gerijpt op de fles voordat deze op de markt word gebracht. De botteling vind plaats op het kasteel.

Deze wijn heeft een dieprode kleur en een complex aroma van bessen en met een ronde smaak. De aroma’s zijn aangenaam en hebben hints van cassis, donker rood fruit en duidelijk herkenbare mineralen. Een betoverende wijn met lichte sensaties van gedroogde rozen en violette zwarte kersen en een vleugje mint. Vol in de mond met een preciese en elegante achtergrond van fruit met een lange nadronk.

Deze wijn is geschikt om langere tijd te bewaren

De Mi.Mo.So. is perfect te drinken in combinatie bij rijke pastagerechten, wildgerechten, geroosterd vlees maar ook als aperitief zeer geschikt.

 

Extra informatie

Producent

Castello di Montegiove

Land

Italië

Appelatie

Umbria

Druivenras

Merlot, Montepulciano, Sangiovese

Jaargang

2010

Soort

Rode wijn

Serveertemp.

16-18° Celsius

Alcohol

14%

Inhoud Fles

0,75 CL